A Milli Takım Macaristan karşısında 1-0 mağlup oldu

EURO 2024'e katılım garantili milli futbol takımımız, hazırlık maçında Macaristan ile karşılaştı. Ay-Yıldızlı takımımız rakibi karşısında üstün performans sergilemesine rağmen penaltıyı başarılı bir şekilde kurtaramadı ve Macaristan'a 1-0 mağlup oldu. Detaylar burada..

A Milli Takım Macaristan karşısında 1-0 mağlup oldu

EURO 2024 hazırlıklarına devam ettiren A Milli Futobl Takımımız Macaristan ile özel maçta karşılaştı. İlk 45 dakika golsüz geçen karşılaşmada Macar kaleci Gulacsi devleşti, maç Macar penaltısıyla 1-0 sona erdi.

TALİHSİZ SAKATLIK

Maçın 27. dakikasında ikili mücadelede Rıdvan Yılmaz sakatlandı ve yerine Mert Müldür geldi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk dakikaları Dominik Szoboszlai sol kanat tarafından direkt serbest vuruş kullandı. Top Lang'in üzerinden sekip ceza sahasının içinde Enes Ünal'ın eline çarptı ve hakem beyaz noktayı işaret etti. Macar oyuncu penaltı atışlarında hiç hata yapmadı ve golü atarak takımına 1-0 öne geçti.

A Milli Takım Macaristan karşısında 1-0 mağlup oldu

KARŞI KARŞIYA GOLLER KAÇTI

71' | Hakan, defans gerisinde kalan Kenan Yıldız'a isabetli bir pas verdi. Kenan ise kaleciyle karşı karşıya geldi ama Gulacsi ayağıyla golün atılmasına izin vermedi.

Mert'in şutunda topun sekmesine izin veren Schafer affetmedi fakat ofsayt nedeniyle gol sayılmadı.

SIRADAKİ RAKİBİ AVUSTURYA!

Milli Takım, bir sonraki karşılaşmasında 26 Mart'ta Avusturya ile Viyana'da karşılaşacak.

Milli takımdan Enes Ünal, yaklaşık bir yıllık aradan sonra milli takım formasını giyiyor. Ön çapraz bağ sakatlığı yaşayan Enes, en son 28 Mart 2023'te Hırvatistan ile oynanan EURO 2024 elemeleri D Grubu maçında forma giymiş ve kırmızı-beyazlı ekip, 0-2 mağlup olmuştu. 26 yaşındaki oyuncu, sakatlık döneminde Letonya (2), Galler (2), Ermenistan, Hırvatistan ile ön eleme maçları ve Japonya ve Almanya ile oynanan özel maçlarda forma giymedi.

A Milli Takım Macaristan karşısında 1-0 mağlup oldu

Can Uzun ile Oğuz Aydın Türkiye'de ilk kez turnuva kadrosunda yer buldu. Milli takımda önce Semih Kılıçsoy, Ahmetcan Kaplan, Can Uzun ile Oğuz Aydın milli takımın aday kadrosuna davet edilirken, Semih ve Ahmetcan daha sonrasında Ümit milli takımına gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye-Macaristan arasında oynan maçta yaşamını yitiren Ersen Martin'in de unutulmadığı görüldü. Milli takım, Martin anısına siyah kurdelelerle sahaya çıktı.

Puskas Arena'da oynanan mücadelede az sayıda Türk taraftar da tribünlerden milli takıma destek verdi.