Camları ışıl ışıl ayna gibi yapıyor! Lekesiz camların püf noktası

Camlarınızı ayna gibi temizlemenin 5 yolu var. Bu yöntemler camda asla leke bırakmaz..

Camları ışıl ışıl ayna gibi yapıyor! Lekesiz camların püf noktası

Doğru malzemeyi seçin

Pencere temizliği doğru malzemeler ile başlar. Mikrofiber bez cam yüzeyleri leke bırakmadan temizler. Ayrıca arkasında sıvı bırakmayan cam temizleyicisi etkili sonuçlar sağlar. Temizliğe başlamadan önce bezin temiz ve aynı zamanda tozsuz olduğundan mutlaka emin olun.

Doğal temizleyicilerden faydalanın

Doğal, kimyasal içermeyen temizleyiciler çevre ve sağlık dostu alternatiflerden faydalanın. Sirke ve su karışımı camdaki lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir. Sprey şişesinde kullanılabilir. Bu yöntem aynı zamanda ekonomiktir.

Temizleme teknikleri önemli!

Camı temizlerken doğru teknik kesinlikle bir fark yaratır. Cam yüzeyini dairesel hareketler yerine yukarıdan aşağıya, soldan sağa silmek leke ve izlerin önlenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca camın güneşte temizlenmesi kuruma sırasında daha fazla kir birikmesine neden olabilir. Bu nedenle bulutlu günlerde temizlik daha iyidir.

Camları ışıl ışıl ayna gibi yapıyor

Su lekeleri için alkol

Sert su lekeleri cam yüzeylerdeki en inatçı lekelerden biridir. Bu tür lekelerde alkol bazlı temizleyiciler kullanılarak lekelerin etkili bir şekilde çözülmesi sağlanabilir. Alkol kireci parçalar ve camın parlaklaşmasını sağlar.

Son dokunuş..

Temizliğin son adımında camda kalan nemin kuru mikrofiber bezle alınması önemlidir. Bu, camın parlaklığını artırır ve geride leke bırakmaz. Ayrıca camın düzenli olarak temizlenmesi kir oluşumunu engeller ve temizliği kolaylaştırır. Camlarınızın temizliği en ince ayrıntısına kadar mükemmel olacaktır. Bu ipuçlarını takip ettiğinizde ışıltılı camlara sahip olacaksınız.