Apple Car projesini rafa kaldıran Apple'dan flaş yapay zeka açıklaması

Günümüzün teknoloji çağı olmasıyla beraber hayatımıza yavaş yavaş giren yapay zekalar çok yakında hayatımız en önemli parçaları haline gelecekler. Bu teknolojide çok büyük payı olan Apple’dan yapay zekâ ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…

Apple Car projesini rafa kaldıran Apple'dan flaş yapay zeka açıklaması

Amerika’nın teknoloji dehası olan Apple’da yapay zekâ ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Detaylar haberimizde…

su

APPLE'DAN 'YAPAY ZEKÂ' AÇIKLAMASI

Amerikalı teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook'un, etkili yapay zekaya önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyerek elektrikli otomobil projesini duraklattığı ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde bu alandaki projeleri hakkında daha fazla bilgi paylaşacakları söyleniyor.

Apple'dan yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştıkları elektrikli otomobil projesini iptal ettiklerini söyleyen dikkat çeken bir açıklama geldi.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, etkili yapay zekaya önemli yatırımlar yaptığını ve yılın ilerleyen dönemlerinde bölgedeki planları hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi.

Amerikan basınına göre Cook, şirketin yıllık hissedar toplantısında yaptığı açıklamada, etkili yapay zekâ alanında atılım için inanılmaz bir potansiyel gördüğünü söyledi.

Bu alanda önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Cook, şöyle konuştu: “Bu yılın ilerleyen zamanlarında, geleceği yeniden tanımlayabileceğine inandığımız bir başka teknoloji olan üretken yapay zekâ alanında yeni çığır açacağımız yolları sizlerle paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Apple'ın elektrikli otomobil geliştirmesinde çalışan yaklaşık 2.000 çalışanın yapay zeka teknolojisi birimlerine aktarılacağı aktarılıyor.