Apple Watch'lardaki o özellik artık olmayacak

Giyime yerleşen teknoloji dünyası son zamanlarda büyük ilerleme kaydetti. Bu alanın önde gelen şirketlerinden biri olan Apple, yıllardır patent anlaşmazlıklarıyla boğuşuyor. Bu nedenle Apple Watch, kanda bulunan oksijen seviyesini ölçme özelliğinden vazgeçmeye hazırlanıyor.

Apple Watch'lardaki o özellik artık olmayacak

Giyilebilir teknoloji dünyası son zamanlarda çok yol kat etti. Alanının en büyük ismi olarak kabul edilen Apple, yıllardır patent anlaşmazlıklarından kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Teknoloji devi akıllı saat sorununu çözmeye yönelik bir adım attı.

Apple'ın tıbbi cihaz üreticisi Masimo ile süren patent anlaşmazlığından dolayı uzun süredir inceleme altında olduğu ve bazı yasaklarla karşı karşıya geldiği öğrenildi. Bununla bağlantılı olarak şirket, Aralık ayında Apple Watch Series 9 ile Watch Ultra 2 modellerinin ABD'deki satışlarını durdurmuştu.

Bu arada Washington DC'deki bir federal temyiz mahkemesi, söz konusu modellerin ABD'de yasaklanmasını uygun buldu ancak diğer pazarlara müdahale etmedi. Apple bu konuyla ilgili birçok itirazda bulundu ancak şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Apple daha fazla bekleyemedi ve bir çözüm buldu.

Apple Watch'lardaki o özellik artık olmayacak

Masimo'nun sorunları iki ayrı patentten kaynaklanıyordu. Apple, yasağı önlemek için bu özellikten vazgeçmeye karar verdi. Dolayısıyla itirazın başarısızlıkla sonuçlanması durumunda saat modelinin kandaki oksijen fonksiyonu ortadan kalkacaktır.

Ekim ayında ITC, Apple Watch modellerinde bulunan kandaki oksijen özelliğini normalde iki Masimo patent işlemini ihlal edip etmediğini araştırmaya başladı. 60 günlük soruşturma Aralık ayında sona erdi ve 26 Aralık'ta ABD'deki Apple Watch yasağı başlatıldı. ABD Başkanı Joe Biden'ın kararı veto etme yetkisi vardı ve Apple, bu duruma tepki gösterdi.