Araç sahiplerine müjde: Motorine indirim geliyor

EPDK'nın Uyarısı Üzerine Akaryakıtta Yeni İndirim! Motorin ve Benzin Fiyatları Düşüyor: İşte Beklenen İndirim Oranları ve Güncel Fiyatlar - 1 Mart'tan İtibaren Geçerli Olacak Yeni Tarife

Araç sahiplerine müjde: Motorine indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarına dair yeni bir gelişme yaşandı ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın rafinerilere yaptığı 'ucuz petrol' uyarısı sonrasında benzin ve motorin fiyatlarına indirim yapılacağı açıklandı. Geçtiğimiz hafta motorin fiyatlarına yapılan 2,31 TL'lik indirimin ardından EPDK'nın rafinerilere gönderdiği yazıyla yeni bir indirim müjdesi geldi. İlk adımın atıldığı bu süreçte motorine 1 lira 35 kuruş indirim yapılması bekleniyor ve bu indirim 1 Mart tarihinden itibaren akaryakıt tabelalarına yansıyacak.

Motorin fiyatlarındaki bu olası indirimin ardından İstanbul'da mazotun litre fiyatı 40,64 TL'ye, Ankara'da 41,4 TL'ye ve İzmir'de 41,63 TL'ye kadar düşmesi bekleniyor. Şu an itibarıyla ortalama motorin fiyatları İstanbul'da 41,99 TL, Ankara'da 42,75 TL ve İzmir'de 42,98 TL civarında seyrediyor.

akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatları da bu gelişmeden etkilenecek. İstanbul'da benzinin litre fiyatı 40,45 TL'den satılırken, Ankara'da 41,16 TL ve İzmir'de 41,39 TL olarak belirlenmiş durumda. Son dakika indirim haberleriyle birlikte akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri dikkatle takip eden araç sahipleri, gelecek günlerdeki güncellemeleri de merakla bekliyor.