Ayva çekirdeklerinin cilde mucizevi etkisi: Yedikten sonra sakın atmayın

Kış aylarının gelmesiyle beraber sıklıkla tüketilen ayvanın attığımız çekirdeklerin saymakla bitmeyen faydaları vardır. Çeşitli hastalıklardan korunmayı sağlarken ayva çekirdeğinin ise faydaları duyanlar kulaklarına inanmadı. İşte ayva çekirdeği faydaları...

Ayva çekirdeklerinin cilde mucizevi etkisi: Yedikten sonra sakın atmayın

Ayva çekirdeği jeli ayva çekirdeğinin suda bekletilmesiyle oluşurken bu jel sayesinde birçok derde deva ulunuyor. İçerisinde bulundurduğu vitaminlerle beraber A,B ve C bol miktarda olurken potasyum açısından ise zengindir. İşte Ayva çekirdeğinin faydaları haberimizde.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ

Ayva çekirdeğinden oluşan jel cilde maske olarak kullanılırken düzenli yapılışlar da ise lekelerden kurtulabilirsiniz. Sivilce sorunu yaşayanlara ise birbir öneriliyor. Ayva çekirdeği jeli maskesi peeling özelliği bulunurken cildi canlı kılarken nemini ise koruyor.

ayva çekirdeği

Saç için de kullanılan bu jel kaşık limon suyuyla karıştırıldığında dökülmelere karşı kalkan oluşturuyor.. Bu durumda saça uygulanan maske sayesinde saçlar daha bakımlı ve ışıl ışıl görülüyor. Ciltte oluşan kızarık ve kaşıntılara iyi gelen ayva çekirdeği egzamaya da yararlı olur.