Bakan Koca'dan X hastalığına ilişkin flaş açıklama

2018 yılında ilk kez bildirilen ancak giderek artan öksürük, ateş, halsizlik şikayetleriyle yeniden ortaya çıkan hastalık (X), endişeleri artırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'X' hastalığı ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Bakan Koca'dan X hastalığına ilişkin flaş açıklama

Disease (X) hastalığı ile ilgili ortaya atılan iddialar, vatandaşları korkuttu. Son zamanlarda "Yeni bir salgın mı geliyor?" sorusu gündemi meşgul ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili açıklaması sosyal medya platformundan yayınlandı.

Sağlık Bakanı Koca'nın sosyal hesaplarında X hastalığına ilişkin paylaştığı mesajında; "Farzımuhal Hastalık.. Dünya Sağlık Örgütü buna X hastalığı diyor. Dünyada gerçek bir eşdeğeri yok. Teorik anlamda, gelecekte bir salgına karşı saldırı yapılması durumunda hazırlıksız kalmamak için çalışmalarda kullanılmaktadır. Kendinizi soğuktan korumalısınız." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan X hastalığına ilişkin flaş açıklama

Amaç, henüz bilinmeyen "X Hastalığı"na karşılık mümkün olduğu kadar hazırlıklı olunmalı.

Toronto Üniversitesi'nde biyoetik ve küresel sağlık alanında Prof. olarak görev yapan Kerry Bowman, söz konusu hastalıkla ilgili yaptıüı tanımda "X Hastalığı, Covid-19 virüğsünden daha fazla güçlü olan ciddi bir hastalık durumunun ortaya çıkmış olduğu varsayımsal senaryoyu temsil etmektedir. Hızlı olarak yayılan hastalık tehdidine karşılık olarak dünyanın nasıl tepkiler vereceği konusu ise tamamen varsayımsal bir hazırlıktır." ifadelerine yer verdi.