BioNTech kurucuları düğmeye bastı: Kişiye özel kanser aşısı geliyor

Biontech'in kurucu ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşıları için 2030'dan önce onaylanacağının bilgisini verdi. İşte sağlık sektörü üzerinde devrim yaratacak gelişme...

BioNTech kurucuları düğmeye bastı: Kişiye özel kanser aşısı geliyor

Alman firması Biontech üzerinden konuşmalarda bulunan CEO Şahin, ilk mRNA tabanlı kanser aşılarının 2030'dan önce onaylanacağının sinyallerini verirken 2025-2029 yılları aralığında ise tedavi için denemelerin yapılacağının planını açıkladı.

kansere ilaç

KANSERE KARŞI ÖZEL TEDAVİ

Firma üzerinden yapılan araştırmalarla amaç her hastaya farklı kanser aşısı geliştirmek olduğu belirtilirken hastalarının kanser özelliklerinin analizinde bağışıklık sisteminin mümkün olduğu üzerine tümör hücresini tanımasını ve yok etmesinin amaçlandığı açıklandı.

Şahin, hastalara umut olacak diğer bir kaynağın antikor-ilaç konjugatları olduğunu ifade ederken kemoterapiyi taşıyan antikorlar ve kanda bulunan tümöre ulaşırken kemoterapiyi hedefli olarak bıraktığını belirtti. Kısa süre içerisinde kanser hastalığında klasik kemoterapi yerine ABD'nin kullanılacağını tahmin ettiğini açıkladı.