Bir ülke 5.5G teknolojisine geçiş yapacak

Çin yönetimi, tüm ülke çapında 5.5G ağ teknolojisine geçileceğini duyurdu. Bu yeni teknoloji, mevcut 5G ile kıyaslandığında hangi yenilikleri sunuyor? Ayrıca, bu teknolojiyi destekleyen telefon modelleri hangileri? İşte yanıtlar...

Bir ülke 5.5G teknolojisine geçiş yapacak

Türkiye’nin merakla beklediği 5G ağı artık Çin’de geride kalmış bir teknoloji olarak görülüyor. Çin hükümeti, ülkenin dört bir yanında 5.5G ağının devreye sokulacağını ilan etti. Bu gelişmiş bağlantı teknolojisi, bazı Android cihazlarda zaten kullanılmaya başlandı bile.

"5.5G", "5G Advanced" veya "5GA" olarak adlandırılan bu yeni nesil teknoloji, 5G’ye kıyasla daha üstün bir bağlantı kalitesi vaat ediyor. Kullanıcılar, bu teknoloji sayesinde 10 Gbps’ye varan indirme ve 1 Gbps’ye varan yükleme hızlarına erişebilecekler. Çin, bu teknolojiyi kısa süre içinde geniş çapta kullanıma sunmayı hedefliyor.

5.5G Destekli Akıllı Telefonlar

5.5 G DESTEĞİ OLACAK TELEFONLAR

Çin’deki yetkililerin 5.5G ağ geçişini ilan etmeleri, mobil teknoloji firmalarını yeni stratejiler geliştirmeye itti. OPPO’nun CEO’su Pete Lau, şirketin resmi X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Find X7 Ultra modelindeki 5GA bağlantı özelliğini sergiledi. Yerel kaynaklara göre, OPPO Find X7 modelinin de 5.5G desteğiyle geleceği söyleniyor.

Endüstri uzmanları, bir cep telefonunun 5.5G’yi destekleyip desteklemediğini anlamak için en basit yolun, cihazın işlemcisine bakmak olduğunu belirtiyorlar. Qualcomm Snapdragon Gen 3 işlemcisi kullanan telefonların teknik olarak 5.5G’yi desteklediği ifade ediliyor. Gerçekte, 2024 yılında piyasaya sürülecek Android amiral gemisi modellerinin büyük bir kısmının bu yeni nesil ağ teknolojisini desteklediği görülüyor.