Burada dil, din ırk, siyaset tartışmak yasak

Adana'da bir kahvehane sahibi olan Zeki Akkurt (36), müşterilerin siyasi konularda tartışmasını görmekten sıkıldığı için dükkanında her türlü siyasi tartışmayı yasakladı. Hatta kahvehanenin birçok yerine "Bu kahvede siyasete katılmak veya din, dil, ırk tartışmalarına katılmak yasaktır" yazılı pankartlar astı. Akkurt, “Çok fazla tartışma ve kavga yaşandı. Bu kağıtları astığımız günden bu yana hiçbir sorun yaşanmadı. Bu durum buraya gelenlerin de hoşuna gidiyor” dedi.

Burada dil, din ırk, siyaset tartışmak yasak

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde kahvehanesi olan Zeki Akkurt, oyun oynayan ve çay içen müşterilerinin siyasi, dini, dilsel ve ırksal nedenlerle sürekli tartıştıkları gerekçesiyle aralarındaki tartışmaların sonlandırılması talebinde bulundu. Akkurt, "Bu kahvede siyasi katılım ve din, dil, ırk tartışması yasaktır" yazılı uyarı notlarını işyeri içinde ve dışında görülebilecek yerlere astı.

Burada dil, din ırk, siyaset tartışmak yasak

Zeki Akkurt, sürekli siyasi nedenlerle (siyaset, din, dil, ırk) tartışan kumar oynayan ve çay içen müşteriler arasında çıkan tartışmaları sona erdirmek için çalışma başlattı. Akkurt, "Bu kahvede siyasi katılım ve din, dil, ırk tartışması yasaktır" yazılı uyarı notlarını işyeri içinde ve dışında görülebilecek yerlere astı.

Burada dil, din ırk, siyaset tartışmak yasak

Kahvehanenin müdavimlerinden Murat Duran (42), artık sohbetlerinin siyasetten ziyade futbola odaklandığını söyledi. Duran, "Bu konularla ilgili burada ve çevrede çok fazla tartışma oldu, bu tür şeyler gereksiz. Bu uygulamaya sahip olmak gerçekten çok güzel. Biz tartışıyoruz, insanlar tartışıyor, insanlar kalp kırıyor. Bu sorunlar bitince futboldan, acımadan, şakadan konuşuruz. Bu konular artık işimize yaradı. Böylece içimiz rahatlıyor, sohbetlerimiz kolaylaşıyor, insanların kalbi kırılmıyor, birlikte vakit geçiriyorlar" dedi.