Can Uzun milli takım için kararını verdi

Almanya Bundesliga 2'de top koşturan 18 yaşındaki yıldız oyuncu Can Uzun için hem Türk hem de Alman Futbol Federasyonları teklif götürürken başarılı oyuncu tercihini yaptı. İşte detaylar...

Can Uzun milli takım için kararını verdi

Bundesliga 2'de adından sıkça söz ettiren genç yetenek Can Uzun, Türk ve Alman Futbol Federasyonları'nın milli takım teklifleri arasında tercihini yapma aşamasında. Hem Türk hem de Alman futbol camiasının dikkatini çeken Can Uzun için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, genç oyuncunun yeteneklerine vurgu yaparak U21 Milli Takımı'nda forma giymesini önerdi. Altıntop, geçmişte U17 Milli Takımı'nda yer alan Can Uzun'un potansiyeline inandıklarını ve U21 Milli Takımı'nda da başarılı olacağına inandıklarını ifade etti.

Ancak genç oyuncunun tercihi konusunda kararı kendisine bırakıldığını belirten Altıntop, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Can Uzun ile devam etmeyi arzuladığını dile getirdi. Zira genç yetenek, 2005 doğumlu olması nedeniyle halihazırda A Takım'da yer alan Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi isimlerin ardından bir sonraki neslin temsilcisi olma potansiyelini taşıyor. Bu konuda oyuncunun kendi kararını vermesi beklenirken, Hamit Altıntop'un ifadeleri, Türkiye'nin Can Uzun'u kadrosunda görmek istediğini açıkça ortaya koydu.

can uzun

Gelen bilgilere göre, genç oyuncu Can Uzun, Türk Milli Takımı'nı tercih etme yolunu seçmiş durumda. Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile yaptığı görüşmede tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Uzun'un, A Milli Takımımızın 22 Mart'taki Macaristan ve 26 Mart'taki Avusturya ile oynayacağı özel karşılaşmalarda Vincenzo Montella'nın aday kadrosunda yer alması bekleniyor.