Çinliler 'görünmemenin' bir yolunu buldu

Sevilen film Harry Potter'daki sahne gerçek oluyor! Çin bilim insanlarından görünmezlik pelerini! Detaylar haberimizde.

Çinliler 'görünmemenin' bir yolunu buldu

Çin Bilimler Akademisi'nden bilim adamı Chu Junhao, devrim niteliğinde bir keşifte bulundu. Görünmez teknolojiyi icat eden Junhao, bunun sihir değil bilim olduğunun altını çizdi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ÇİNLİLERDEN GÖRÜNMEZLİK PELERİNİ

Pekin'deki Süper Bilim Gecesinde, Çin Bilimler Akademisi akademisyeni Chu Junhao, "Çoklu Optik Yöntemlerinin Etkililik Testi" tanıtımını gerçekleştirdi ve özel malzemeler kullanarak icat ettiği "görünmezlik teknolojisini" insanlara gösterdi. Chu Junhao: "Bu bir büyü değil, bilimsel bir yöntemdir. Gelecek zamanda Harry Potter'ın görünmezlik pelerini günlük kıyafet olarak kullanabileceksiniz." ifadelerini kullandı. Junhao'ya göre bu "şeffaflık teknolojisi", ışığı düzenli bir şekilde kıran sihirli bir malzeme olan "silindirik bir ızgaraya" dayanıyor. Junhao, malzemeyi çok özel olarak nitelendirdi ve görünmez olmak için "kırılma indeksini" kullanabileceğini söyledi. 

Çinlilerden Görünmezlik Pelerini

Juhano konuşmasına şöyle devam etti: "Görünmezlik pelerininin ortaya çıkmasının ardındaki ilkelerden biri, havayla aynı kırılma indisine sahip bir kumaş giyerek günlük yaşamınızda görünmez olabilmenizdir. Gelecek zamanda metamalzemeler yavaş yavaş gelişecek ve görünmezlik teknolojisi bilim kurgu filmlerinin görünmezliğini gerçeğe dönüştürecek." Çin'deki çıkan haberlere göre Chu Junhao 20.03.1945 yılında doğmuştur. Kızılötesi fizik ve yarı iletken fizik konularında uzman. Çin Bilimler Akademisi'nde akademisyen, Şanghay Teknik Fizik Enstitüsü'nde araştırmacı, Donghua Üniversitesi Bilim Fakültesi Dekanı.