Denizden her çıkan yenmiyormuş: Anında zehirleyip öldürüyor

İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan açıklamalarında balık yiyenlere uyarılarda bulundu. Balon balığı tüketilmemesi konusunda önemli açıklamalar geldi.

Denizden her çıkan yenmiyormuş: Anında zehirleyip öldürüyor

Turan, denizden babam çıksa yerim diyenlere seslendi. Türkiye'deki denizlerde sıklıkla görülen balon balığı için İskenderun'da 2'si çocuk 7 kişinin yedikleri balıktan ötürü zehirlendiği bilgisi geldi.

Cemal Turan, denizlerde toplamda 7 tür balon balığı olurken bunların hepsinin zehirli olduğunu açıkladı. Akdeniz'de yoğun olarak görülürken Ege Denizi'nde de kısmen yoğun olarak rastlanır. Marmara'da az da olsa balon balığı yer almaktadır. Vatandaşların balon balığı tüketilmemesi açısından uyarılar yapılırken Turan, bakanlıklar sosyal kuruluşlar ve üniversitelerin bu konu hakkında bilinçlendirme faaliyetlerin olduğuna değindi.

balık zehirlenmesi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın konu hakkındaki çalışmalarını belirten Turan, balon balığının etinde tetrodotoksin kimyasalı olan zehir bulunduğuna değinirken etleri çok güzel tavuk eti gibi olduğunu ifade etsede sonucunda ölüme kadar gidebileceğinin altını çizdi.