Ekran görüntüsü alma devri bitiyor: Yeni özellik stalkerları üzecek

Artık ekran görüntüsü alırken iki kere düşünün....

Ekran görüntüsü alma devri bitiyor: Yeni özellik stalkerları üzecek

ekran

BU ÖZELLİK ARTIK TARİH OLACAK!

Cep telefonlarında sıkça kullandığımız ekran görüntüsü alma ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Artık ulanıcıların aldıkları ekran görüntüsü aldıkları uygulama üzerinden karşı tarafa da iletilecek. Bu durum şimdiden ortalığı karıştırdı. İşte detaylar….Ekran görüntüsü aldı bilgisi bir not ile karşı tarafın telefonuna bildirilecek. Gizli bir şekilde ekran görüntüsü almak bu nedene tarih oluyor. İşte detaylar…

 

Google'ın Android 14 üzerinde güncellemeye göre gizli ekran görüntüsü alma diye bir şey olmayacak. Bu gizlilik artık ortadan kaldırılıyor. Kullanıcılar peki bu durum hakkında ne düşünüyor. İşte tüm detayları….

Uygulama üzerinde yaptığınız bir sohbeti diyelim ki kayıt altına almak ya da unutmamak için ekran görüntüsü aldınız işte bu ekran görüntüsünü almanız durumunda bu karşı tarafında bilgisi olacağı anlamına geliyor. Bu güncelleme tüm kullanıcıları ifşalayacak.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BİLDİRİMİ

Android 14 güncellemesindeki bu özellik bir çok kişiyi ikiye böldü. Çoğu kullanıcı ise bu güncellemeden rahatsız oldu bile şimdiden. Bu özellikle saklı bir şekilde ekran görüntüsü alındıysa bu artık gizli kalmayacak. Yeni güvenlik önlemi, olarak piyasaya çıkarılacak olan bu özellik ise kullanıcıların hoşuna gider mi bilinmez ama artık konuşmalarınızın ekran görüntüsünü almadan önce iki kere düşünseniz iyi olur. Bu sayede konuşma ve yazışmaların yanı sıra karşınızdaki kiler sizin kişisel bilgileriniz ve fotoğraflarınızı da gizlice alamayacak. Bir anlamda kullanıcılara güvenlik sağlayacak olan bu özellik piyasada nasıl tepki alacak şimdiden merak ediliyor.