Ekşi Sözlük'e bir kez daha erişim engeli geldi

Ekşi Sözlük'e erişim yine engellendi. Mahkeme ayrıca Ekşi Sözlük'ün 6 Şubat depremi sonrasında erişime kapatılan yeni alan adı bilgisozluk1923.com'a da "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle erişimin yasaklanmasına karar verdi. Bu, sitenin 25 Şubat'tan bu güne kadar üçüncü kez kapatılmasına neden oldu.

Ekşi Sözlük'e bir kez daha erişim engeli geldi

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan ve Hatay başta olmak üzere birçok ili etkisi altına alan deprem sonrasında "Milli güvenlik" ile "kamu düzeninin korunması" gerekçeleriyle 25 Şubat' tarihinde erişime kapatılan Ekşi Sözlük tekrar gündeme geldi.

Ekşi Sözlük, daha sonra kapatılma kararına itiraz etti ancak erişim yasağı kararı mahkemece bozuldu. Ancak son kararla birlikte site açılamadan tekrar kapatıldı.

Ekşi Sözlük'e bir kez daha erişim engeli geldi

'EKŞİSÖZLÜK2023'DE KAPATILMIŞTI

Daha sonra sözlük yöneticisi siteyi "eksisozluk2023.com" alan adına taşıdı ancak 13 Mayıs'ta bu alan adına da erişim engellendi.

" Bu kez “EKŞİSÖZLÜK1923”e erişimin engellenmesi kararı geldi"

Bugün daha sonra Sözlük İdaresi tarafından açılan "eksisozluk1923.com" alan adının da aynı akıbete uğradı.

Ekşi Sözlük'ün yeni alan adına erişim, Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 14 Aralık 2023 tarih ve 2023/13768 sayılı kararıyla "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle engellendiği bildirildi.