Faizsiz evlilik kredisi kabul edildi: Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de

Yeni evlenecek çiftlere, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi imkanı tanıyan bir düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Faizsiz evlilik kredisi kabul edildi: Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kanunla Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulması ve yürürlüğe girmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasını hedefleyen fonun oluşturulması ve yönetilmesi için adımlar atıldı. Fon, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak kamu tüzel kişiliğini haiz olacak.

EVLİLİK KREDİSİ BEKLEYENLER DİKKAT

PARA KREDİ

Fonun Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere beş üyeden oluşacak. Yönetim Kurulu, kararlarını oy çokluğuyla alacak.

Aile ve Gençlik Fonu'nun kaynakları arasında Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hisseleri, diğer fonlardan aktarılan tutarlar, geri ödemeli projelerden elde edilen gelirler, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek oranda fonlardan ayrılacak paylar, bağışlar ve diğer gelirler bulunacak.

Evlilik kredisiyle ilgili detaylar, Resmi Gazete'de henüz yer almasa da, AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan tarafından yapılan açıklamada, başvuru şartlarının ve sürecinin projenin uygulanacağı bölgeye göre esneklik göstereceği belirtildi. 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisinin detayları, bekleyen milyonlarca çift için merak konusu olmaya devam ediyor.