Galatasaray ikinci 45'te Konyaspor'u mağlup etti

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, Konyaspor'u kedi sahasında ağırladı. Sarı-Kırmızılı takımın galibiyeti ile sonuçlanan maçın tüm detayları haberimizde...

Galatasaray ikinci 45'te Konyaspor'u mağlup etti

Sarı Kırmızılılar, Abdülkerim Bardakçı'nın başrolde olduğu karşılaşmayı 3-0 kazanarak, birincilik mücadelesini Fenerbahçe ile sürdürüyor. İşte efsane maçın tüm ayrıntıları haberimizde...

su

ABDÜLKERİM BARDAKCI YILDIZLAŞTI, GALATASARAY İKİNCİ YARIDA BULDUĞU GOLLERLE KONYASPOR'U RAHAT GEÇTİ

Süper Lig'in 19. haftasında Trendyol, Galatasaray'ın ev sahibi Konyaspor'u Abdulkerim Bardakcı (2 gol) ve Wilfried Zaha'nın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray kendi sahasında Konyaspor'u seyircisi önünde konuk etti.

Yıldız oyuncuları Lucas Torreira, Sacha Boey ve Mauro Icardi'den yoksun Galatasaray, zaman zaman zorlandığı Konyaspor'u ikinci yarıda 3-0 golle mağlup etti. Abdulkerim Bardakcı (2 gol) ve Wilfried Zaha'nın golleri Galatasaray'a üç puan kazandırdı.

Bu galibiyetle Galatasaray 47 puana yükselirken, Konyaspor ise sadece 18 puanda kaldı. Bir sonraki maçta Galatasaray evinde Sivasspor ‘la, Konyaspor ise deplasmanda Fenerbahçe’yle oynayacak.

YEDEK KULÜBESİNDE GENÇ İSİMLER OTURDU

Sarı-kırmızılı yedek kulübesinde yer alan oyuncuların yaş ortalaması 20 oldu. Galatasaray'da sakatlıklar, cezalılar ve Afrika Uluslar Kupası gezisi nedeniyle yedi oyuncusu yoktu. Takımında çok sayıda genç oyuncu vardı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde 32 yaşındaki Günay, 23 yaşındaki Tete, 20 yaşındaki Kazımcan, 19 yaşındaki Eyüp ile Hamza, 18 yaşındaki Baran, Ali Yeşilyurt ve Ali Turap Bülbül, 17 yaşındaki Gökdeniz ve Efe görev bekledi. Bu futbolcuların yaş ortalaması ise 20 olarak gerçekleşti.

EYÜP AYDIN İLK MAÇINDA İLK ASİSTİNİ YAPTI

Galatasaray'dan büyük beklentilerle transfer olan genç oyuncu Eyüp Aydın, maçın son dakikalarında Konyaspor karşısında şansını yakalayarak ilk asistini yaptı. Eyüp Aydın, Abdulkerim Bardakçı'nın ortasını keserek üçüncü golünü attı. Bu, sarı-kırmızılı takımdaki kariyerinin başlangıcı oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Konyaspor maçı başladı.

14' Galatasaray Kerem Aktürkoğlu ile adeta gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun Kaan Ayhan'ın ortasında yaptığı kafa vuruşu güzel bir vuruş yaptı ancak top direğin üzerinden auta gitti.

19' İki iyi hamle var! Zaha belli bir açıdan güçlü bir şut attı, Deniz de aynı derecede güzel bir şekilde parmak uçlarıyla topu köşeye gönderdi.

34' Galatasaray bu kez Mertens'in golünü denedi. Arka çizgiden gelen topu Kaan Ayhan'ın attığı şutta Mertens tek vuruşla topu ağlara göndermeye çalıştı ancak Deniz yine kalesini kapatmayı başardı.

45' Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

47' Kerem Aktürkoğlu net bir şansı değerlendiremedi. Ceza sahası içinde topla buluştuktan sonra Kerem'in şutu kalenin az farkla auta gitti.

56' Muslera'nın kritik kurtarışı! Oliveira sol kanattan kaleye şutunu atmak istedi ancak Muslera yanlış pozisyonda olmasına rağmen şık bir kurtarış yaptı..

63' Galatasaray aradığı golü Abdülkerim Bardakcı ile buldu. Ceza sahasına yapılan ortayı şahane bir voleyle ağlara gönderen Abdülkerim takımını 1-0 öne geçirdi.

68' Galatasaray direğe takıldı! Kerem Demirbay'ın sol taraftan ortasından kullandığı köşe vuruşunda Nelson'ın kafa vuruşu arka direğe çarptı.

85' Galatasaray neredeyse ikinci golünü atacaktı. Halil topu serbest kalan Kerem'e verdi. Kerem rakibinin üzerinden şutunu çekti ancak top direği yalayarak dışarı çıktı.

90' Galatasaray, Zaha karşısında farkını ikiye katladı. Top Deniz'in üzerinden sekti ve Zaha'nın boş kaleye göndermesi skoru 2-0 yaptı.

90+3' Abdulkerim Bardakçı, Galatasaray'da yeniden sahneye çıktı. Abdulkerim Bardakçı'nın boş ceza sahası içinde kafa vuruşuyla skor 3-0 oldu.