Grip ve nezleyi durduran meyve manavlarda yok satıyor

Aronya meyvesi güçlü antioksidan kaynaklarından birisi olarak kabul edilir ve bu özelliğinden dolayı “süper meyve” olarak da anılır. Araştırmalar, aronyanın viral enfeksiyonlar sırasında virüslerin hücrelere tutunmasını ve aynı zamanda çoğalmasını engellediğini göstermiştir. Ayrıca aronya bağışıklık sistemini destekler, soğuk algınlığı ve gribin önlenmesine yardımcı olur ve hastalık belirtilerinin hafifletilmesine destek verir.

Grip ve nezleyi durduran meyve manavlarda yok satıyor

Uzmanların, güçlü antioksidan kaynaklarından birisi olarak adlandırdığı aronya meyvesine, özellikleri nedeniyle "süper meyve" de deniyor. Aronya slen Kuzey Amerika kökenli olup, şu anda Türkiye'de yetiştirilmekte olup, çeşitli bölgelerde bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklarla mücadele etmek için tercih edilmektedir.

aronya meyvesinin faydaları

Aronya meyvelerinin Hintlilerin hastalıklara karşı direncini korumalarına ve zorlu kış koşullarında bile bağışıklığı korumalarına yardımcı olduğu biliniyor. Aronya, güçlü bir antioksidan kaynağıdır, C vitamini açısından zengindir, soğuk algınlığına karşı da kalkan görevi görür, antiviral ve antiinflamatuar etkileri hastalığın neden olduğu semptomları hafifletmeye yardımcı olur.

aronya meyvesinin faydaları

Araştırmalar, aronyanın viral enfeksiyonlar sırasında virüslerin hücrelere tutunmasını ve aynı zamanda çoğalmasını engellediğini göstermiştir. Ayrıca aronya bağışıklık sistemini destekler, soğuk algınlığı ve gribin önlenmesine yardımcı olur ve hastalık belirtilerinin hafifletilmesine destek verir.