Günde birden fazla duş alanlar dikkat: O da zararlı çıktı

Duş almak, kişisel bakımı için önemli olurken her insan duş ama alışkanlığı farklı olurken. Duş almak, bazı rahatsızlıkları beraberinde getirirken sık duş almanın vücudumuza etkileri haberimizde.

Günde birden fazla duş alanlar dikkat: O da zararlı çıktı

Kış aylarında cildimiz daha kuru ve cansız olurken önlem alınmasıyla süreç ilerleyek bu kuruluk, pullanma ile başlayarak kızarıklıklar, kaşıntı, çatlama ve kanama egzama görüntüsü oluşur. Dermatoloji Bölümünden Uzm. Dr. Serpil Uysal konu hakkında önemli bilgiler verdi.

CİLT KURULUĞU OLAN KİŞİLERE HASTALIK

Soğuk havayla direk temas edilirken el ve yüz bölgesinde kuruluğu görülürken soğuk havalarda dudaklarını sık sık yalaması ile tükürüğün hasarlanmasıyla ağız çevrelerinde çatlama ve kızarıklık kendini gösteren dudak egzama hiç seyrek olmamaktadır.

Cilt kuruluğu olan kişilerin çoğunda altta yatan bir hastalık olmazken kuru cilde sahip olurken kişilerin sıklıkla duş alımları kişileri oluşturuyor.

duş alımı

ATOPİK YAPILI CİLTLER

Günlük hayat üzerinde kullanılan kozmetik ürünler üzerinden sıcak su, kimyasal maddeler üzerinden deterjanlar, giysilerin neden olduğu sürtünmeler üzerine hava yolculuğuyla rüzgara maruz kalma, hava kirliliği ve klima kullanımı kuruluğuna nedenler oluşur.

Bol su tüketimi ve cildin yapısında iyi tespit edilirken atopik yapılı kişiler normal bireylere bakılarak kuru cilt bulunur. Günlük hayatın düzenlenmesi kullanılan ürünler üzerinden arz edilirken duşta sürekli keselenirken duş sonrası nemlendirici krem tercih ediliyor.

SABUN KULLANMAYIN

Losyon formunda kullanılırken özellikle banyo sonrası ilk 3 dakika içerisinde kullanılması tercih edilir. Cilt üzerinde nemlendirmeler yapılmadığında banyoda banyo yağların hemen duş sonrası kurulanmalar yapılması gerekir. Kullanılan duş jelleri ve temizleyiciler duruma bakılarak nemlendirilmesi önemli hale gelir.