Güneş'te 2025'e kadar patlama tehlikesi!

Dünya çoğunlukla güneş patlamalarının neden olmuş olduğu jeomanyetik güneş fırtınalarından kurtuldu. Ancak uzmanlar, 2025 yılına kadar daha da güçlü bir salgının ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

Güneş'te 2025'e kadar patlama tehlikesi!

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne (NOAA) bağlı olarak faaliyet gösteren Uzay Hava Tahmin Merkezi, geçtiğimiz hafta, yedi yıldaki en büyük güneş patlamasının meydana geldiğini bildirdi.

Edinilen bilgilere göre, güneş patlamasının sebep olduğu manyetik fırtına, uydular ve uzaydaki insanlar için, Dünya genelindeki radyo dalgalarına müdahale de dahil olmak üzere potansiyel sorunlara yol açtı. Ancak uzmanlar, güneşin henüz 11 yıllık güneşin döngüsünün en enerjik dönemi olan "güneş maksimumuna" ulaşmadığını söyledi.

Bilim insanları, güneşin henüz maksimum verimine ulaşmadığını ve bir veya iki yıl içinde daha da belirginleşerek Dünya'yı etkileyeceği konusunda uyarıyor.

"En büyük patlamalardan biri"

Güneş'te 2025'e kadar patlama tehlikesi!

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin bir parçası olan Uzay Hava Durumu Tahmin Merkezi, bunu web sitesindeki bir gönderide bildirdi.

Açıklamada, söz konusu patlamanın şimdiye kadar kaydedilen en büyük 17'nci güneş patlaması olduğu ve bazı radyo vericileri ve benzeri teknik ekipmanların, X Sınıfı patlama olarak bilinen güçlü patlamadan etkilenmiş olabileceği belirtildi.

Habere göre bu muhtemelen patlamanın doruk noktasıydı. Güneş patlamaları A'dan X'e kadar sınıflara ayrılır ve her sınıf ise 1'den 9'a kadar bir ölçekte temsil edilir.