İndirimli toplu taşıma kartı kullananlara kötü haber

Uzun yıllardır sürekli olarak tartışma konusu olan ve bir süredir hep soru işaretleri bırakan 65 yaş üzeri toplu taşıma ücretleri yeniden şoförlerin isyan etmesiyle gündeme geldi. Otobüs şoförlerinin sürekli olarak karşı çıktığı taşıma ücretlerinde nasıl bir yol izlenecek halkta merak edip araştırıyor. Bu konu nasıl bir sonuç alacak işte haberin detaylarında…

İndirimli toplu taşıma kartı kullananlara kötü haber

Uzun yıllardır tartışılan 65 yaş üzeri toplu taşıma ücreti konusu tekrar gündeme geldi. Uzun süredir gelen bu tartışmalı konu nasıl sonuçlanacak vatandaşlarda merak ediyor. Detaylar haberimizde…

su

TOPLU TAŞIMA KARTLARINA YENİ DÜZENLEME. 65 YAŞ ÜSTÜNE KÖTÜ HABER. TÜRKİYE GENELİNE ÖRNEK OLABİLİR

65 yaş ve üzeri kişiler ile indirim kartı sahiplerine günde 4 adet ücretsiz yolculuk imkanı sunuldu. Ancak bu limiti aşarsanız ek seyahat ücreti ödeyebilirsiniz. Bu uygulamanın Türkiye geneline örnek teşkil edebileceği kaydedildi.

Ücretsiz ve indirimli seyahat hakkına sahip vatandaşlar için yeni bir sistem devreye alındı. Kocaeli'de öğretmenler ve ücretsiz seyahat eden 65 yaş üstü vatandaşlar için günlük trafik kısıtlaması getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli bilet sistemi getirerek toplu taşıma araçlarından sınırsız yararlanma hakkını kaldırdığını duyurdu. Günde dört kez ücretsiz ulaşım sağlanacağı, 65 yaşındakilere ücretsiz yolculuk, 60 yaşındakilere ve öğretmenlere de indirim sağlanacağı belirtildi. Dört biniş kartına sahip indirimli ve ücretsiz kart sahipleri bilet ücretinin tamamını ödeyecektir.

300 MİLYON TL DESTEK SAĞLANACAK

Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın talimatları doğrultusunda özel halk otobüsü sahiplerine yönelik aylık desteğin 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasına karar verildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı ancak ücretsiz ve indirimli sefer yapan minibüs şoförlerine yıllık ödenen 400 milyon TL'nin 700 milyon TL'ye çıkarılacağı belirtildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yetki kararı sonrasında destek ödemelerinde artışa gidilecek.

108 OTOBÜSÜ KAPSIYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan otobüslerle ilgili açıklama yayımlandı. 108 özel halk otobüsüne P plakası verileceği söylendi ancak 2022 yılına kadar 465 otobüse P plakası verileceği bildirildi. 108 güzergahın sahibi başvuru yapmadığı için P plakasını alamadı.