Kış güneşi o hastalığa davetiye çıkarıyor

Kış güneşine aldanmayın! Bu hastalığa sebep oluyor! Tüm detaylar haberimizde.

Kış güneşi o hastalığa davetiye çıkarıyor

Kış güneşine maruz kalmak bu hastalıklara davetiye çıkarıyor! Uzmanlar uyardı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KIŞ GÜNEŞİNİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR

Kış güneşi sebebiyle yaşanan alerjik durumlar insanların günlük hayatını epey zorlayabiliyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Pınar Gökmirza konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Güneş alerjisi yalnızca kışın görünmüyor ve güneş kremi kullanımının önemine vurgu yapılıyor. Gökmirza konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Normal zamanda alerji yapmayan bir krem güneş ışığı altında kaşıntı ve egzamaya yol açıyor. Çeşitli turunçgil, incir, maydanoz, havuç gibi besinler ile çeşitli otlar deriye temas ettiğinde kaşıntı ve kızarıklık yaşanıyor. 

güneş alerjisinin sebepleri

Fototoksik dermatit olarak isimlendirilen durumda besinlerin içindeki maddelerin güneş ışığı etkisiyle deride hücre hasarı oluşabiliyor. Güneş ışınları etkisi vücudun yapı taşı olan proteinlere karşı gelişen alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyor. Güneş ışınları alerjik egzamanın artmasına sebep olabiliyor. Bu durumun güneş yanığı ile karıştırılmaması gerekiyor. Güneş yanığı güneş ışınına maruz kalan herkeste görülebiliyor. Bahsedilen durumlar güneş ışığına maruz kalınan süreden bağımsız şekilde duyarlı bireylerde görülüyor. Güneş yanığından farklı şekilde güneşe maruz kalan alanlar dışında giysilerle korunmuş alanlarda görülebiliyor. Alerji uzmanı tarafından yapılacak değerlendirmeyle tanı ve tedavi en önemli basamaktır.'