Koronavirüs sonrası unutkanlık yaşayanlar dikkat!

O ünlü doktor sağlıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hangi ünlü doktor açıklama yaptı? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Koronavirüs sonrası unutkanlık yaşayanlar dikkat!

Canan Karatay, beyin sağlığı ile ilgili uyarıda bulundu. Beyin sağlığı için ne uyarısında bulundu? Tüm detaylar haberimizde.

CANAN KARATAY BEYİN SAĞLIĞI İÇİN UYARDI!

Sağlıklı beslenmeler yanında hastalıklarla ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan ünlü doktor Canan Karatay, önemli açıklamalarda bulundu.beyin sağlığı

Koronavirüs ardından yaşanılan unutkanlık problemleri, konsantrasyon eksikliği için beyin sağlığı uyarısı verildi. Ezber bozan açıklamalarla gündemde yine yerini aldı. Prof.Dr. Canan Karatay yeni tip koronavirüs salgını ardından unutkanlık, konsantrasyon eksikliği gibi sorunlar yaşandığını dile getirdi. Beyin sağlığının en önemli kısmı mide- bağırsak flora normalleşmesidir. Stres, toksinler bu aşamada önemlidir. Beyni etkileyen toksinler bulunmaktadır. Bu toksinlerden birisi de Alzheimer'dır. Tip-3 şeker rahatsızlığıdır. Doktorlar bunu kabul etmemektedir. İnsülin direnci, karaciğer yağlanması yaşayan kişilerde beyin rahatsızlıkları görülmektedir. Karaciğer yağlanması, insülin direncidir. Bu da beyin sağlığının bozulması demektir. Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme bu kısımda önemlidir.

Mide- bağırsak florasının hastalık yapan bakteirlerini vücutta en aza indirgemek gerekmektedir. Beyin kendisini toplamaktadır.

Verilen ilaçlar bazen bağırsakları bozmaktadır. Antidepresanlar bağırsak florasını mahvetmektedir. Kabız ya da ishal yapmaktadır. Sağlık için bağırsaklar önemlidir. Bağırsaklarımız tam, iyi çalışmalıdır. Aksi halde beyin sağlığı bozulmaktadır. Kalp bozulmaktadır.