Leverkusen 90+7'de gelen golle adını tarihe yazdırdı

UEFA Avrupa Ligi'nin yarı final rövanş maçında iki harika karşılaşma oynandı. Atalanta, Marsilya'yı toplamda 4-1 yenerek finale yükselirken, Dublin'in bir diğer bilet sahibi ise Xabi Alonso ile birlikte tarih yazan güçlü takımlardan Bayer Leverkusen oldu. Detaylar burada..

Leverkusen 90+7'de gelen golle adını tarihe yazdırdı

Avrupa'nın ikinci kulüp futbol turnuvasında yarı finalde sezonun yıldırım takımı Bayer Leverkusen, evinde Roma ile 2-0 berabere kaldığı rövanş maçını oynadı. Maç 2-2 beraberlikle sona ererken, son bilet sahibi Xabi Alonso'nun takımı Bayer Leverkusen oldu. 43. ve 66. dakikalarda Parades'in attığı penaltılarla rakibini 2-0 öne geçiren Leverkusen, son yarıda attığı gollerle rakibini eledi.

MANCİNİ KENDİ KALESİNE ATTI

Nefes kesen karşılaşmada, Bayer Leverkusen'in gollerini 82. dakikada Gianluca Mancini ve 90+7. dakikada Josip Stanisic kaydetti.

Leverkusen 90+7'de gelen golle adını tarihe yazdırdı

TARİHİ REKOR KIRDILAR

Hafta sonu deplasman maçında Eintracht Frankfurt'u 5-1 yenen Alman ekibi, bu galibiyetle 59 yıldır yenilmeyen Portekiz ekibi Benfica ile 48 maçlık yenilmezlik rekorunu paylaştı. Leverkusen ise, UEFA Avrupa Ligi'nin yarı final rövanş mücadelesinde Roma'ya kaybetmeyerek 49 maçlık yenilmezlik rekorunu kırdı.

ATLANTA MAÇI KOLAY KAZANDI

Yarı finaldeki bir diğer maçta ise Atalanta ile Marsilya, 1-1 sona eren ilk maçın rövanş maçında karşı karşıya geldi. Atalanta, Gewiss Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 3-0'lık skorla kazandı. Atalanta'ya galibiyet getiren goller 30. dakikada Ademola Lookman ve 52. dakikada Matteo Ruggeri, 90+5. dakikada Bilal Toure'den geldi.

FİNAL DUBLİN'DE OYNANACAK

Final maçının Maç 22 Mayıs tarihinde İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirileceği bildirildi.