Listeria salgını ortaya çıktı: Ürünler tek tek toplatılıyor

Yeni bir salgın daha ortaya çıktı! Ürünlerin hemen toplatılmasına karar verildi! Tüm detaylar haberimizde.

Listeria salgını ortaya çıktı: Ürünler tek tek toplatılıyor

Listeria isimli ölümcül salgın herkesi korkuttu! Ürünleri toplamaya başladılar! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LİSTERİA İSİMLİ SALGIN BAŞLADI

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ülke genelinde resmi bir açıklama yaptı ve Listeria salgınıyla ilgili gıda güvenliği uyarısı paylaşıldı. 17 Kasım tarihinde 7 eyaletten hastaneye başvuran toplam 11 kişiye Listeria teşhisi kondu. Kaliforniya'da teşhis konulan bir kişi hayatını kaybederken hamile olan bir hasta erken doğum yapmak zorunda kaldı. Kaliforniya merkezli olan HMC Farms firması ise 1 Mayıs ile 15 Kasım tarihlerinde iki kilo olarak satılan organik şeftali ve erik poşetlerini toplatmaya başladı. 

listeria salgını başladı

Meyveyi alan tüketicilerin ise atmaları veya iade yapmaları isteniyor. Hatta buzdolabında paketli şekilde bile bu meyveyi saklayan kişilerin yüzeyini silmesi gerektiği uyarısı da yapıldı. Listeria hastalığı hamile, 65 yaş ve üstü ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde tehlikeli hale gelebiliyor. Genel olarak kontamine gıdalar tüketildikten sonraki 2 hafta içinde ateş, kas ağrısı, yorgunluk, kas ağrısı, ense sertliği, bilinç bulanıklığı, denge kaybı ve nöbetler belirtileriyle ortaya çıkabiliyor.