Meteoroloji'den İstanbul dahil 28 ile kar yağışı uyarısı

Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı havalar etkisini göstermeye devam ediyor. Birçok il için kar yağışı uyarısı yayınlandı. Önümüzdeki 7 günlük hava tahminlerine göre bu hafta sonu itibariyle ülke genelinde sıcaklıklar 8 ila 10 derece kadar düşecek. Soğuk hava birçok ilde etkili olacak.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 28 ile kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İç Anadolu Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu geceden itibaren Erzurum çevresi ve Muş'un yüksek kesimleri başta olmak üzere Kars, Ardahan, Ağrı ve çevre illerde yoğun kar yağışı beklenmekte. Aynı şekilde Bitlis, Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde, Siirt'in üst kesiminde Şırnak'ın doğusunda ve Hakkari'nin üst kesimlerinde dolu ve yoğun kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Bu hava koşulları sonucunda trafikte aksama, don, buzlanma, çığ gibi durumların yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuldu. Ülkenin güneydoğusunda hava sıcaklığında önemli değişiklik olmayacağı belirtilirken diğer yerlerde ise önemli ölçüde (8-10 derece) düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise; Genel olarak güney yönlerden hafif, bazen orta kuvvette, Marmara kıyıları ile Ege Denizi'nin kuzey kesimlerinde ise kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli, bazen de kısa süreli fırtına olarak esmesi bekleniyor. (40 ila 70 km). /saat). Meteoroloji ajansı 28 şehir için sarı kod uyarısı yayınladı. İşte kar yağışının beklendiği iller:

Meteoroloji'den İstanbul dahil 28 ile kar yağışı uyarısı

Adıyaman

Ağrı

Artvin

Bingöl

Bitlis

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Hakkari

Kars

Konya

Malatya

Kahramanmaraş

Muş

Rize

Siirt

Sivas

Gümüşhane

Trabzon

Tunceli

Van

Aksaray

Batman

Şırnak

Ardahan

Osmaniye

Erzurum

Giresun

Meteoroloji'den İstanbul dahil 28 ile kar yağışı uyarısı

Kıyı kesimlerde ve Güneydoğu'da sağanak yağışlar; Yağışların diğer yerlerde yağmur, zaman zaman karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz'de, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Orta Karadeniz'de, Karadeniz'in doğu kıyısında, Doğu Anadolu'nun batısında ve Adıyaman çevresinde kuvvetli olması beklenmekte.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, K.Maraş, Sivas, Tunceli, Aksaray, Batman ve Osmaniye'ye sarı kod uyarısında bulundu. İç Anadolu Bölgesi'nde kar ilk olarak Eskişehir'e, Pazar günü öğleden sonra ise Sivas ve Kayseri'ye yağacak. Eskisehir 1,Kayseri 9 derece olacak. Pazartesi kuru, soğuk ve buzlu olacak. Karadeniz soğuyor, öğleden sonra Bolu ve Kastamonu yakasında kar azalacak, Samsun ve Rize hattındaki sahillerde yağmur, yaylada ise kar yağışı görülecek. Bolu 3, Samsun 8, Trabzon 12 derece. Doğu Anadolu'da kar yeniden başladı. Erzurum 3 derece, Malatya 11 derece olacak ve yağmurlu geçecek.