Motorine büyük zam: 1 lira 38 kuruş daha yükselecek

Akaryakıt Zamları Hız Kesmiyor: ÖTV Zammı ve Küresel Piyasadaki Dalgalanma Sonucu 40 Lirayı Aşan Motorin, Pazartesi Gecesi Yeni Bir Zamla Sürücüleri Vuracak!

Motorine büyük zam: 1 lira 38 kuruş daha yükselecek

Motorin fiyatlarına bir büyük zam daha geliyor, sürücülerin cep yakacak gelişmelerle karşı karşıya kalması kaçınılmaz. Özellikle ÖTV zammı sonrasında artan maliyetler, motorin fiyatlarını 40 liranın üzerine çıkarmış durumda ve pazartesi gecesinden itibaren bir zam daha yaşanacak.

Motorin fiyatlarındaki bu sürekli yükseliş, sürücülere kötü haber olarak yansıyor. Son olarak pazartesi gecesi itibarıyla motorin litre fiyatına 1 lira 38 kuruş zam yapılacak. ÖTV artışının etkisiyle birlikte motorin fiyatlarındaki artışların hız kesmediği gözlemleniyor. Yılbaşından bu yana hemen hemen her hafta yeni bir zam haberi sürücüleri bekliyor.

benzin fiyatları

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, motorin fiyatlarındaki son 1 lira 15 kuruşluk artışın ardından, küresel piyasalarda Brent petrol fiyatlarının 83 doların üzerine çıkması ve döviz kuru artışları nedeniyle yeni bir zam daha kapıda. Motorin litre fiyatına gelecek olan 1 lira 38 kuruşluk zamla birlikte, motorin fiyatları neredeyse 42 liraya kadar çıkacak. Ancak benzin grubunda şimdilik yeni bir zam öngörülmüyor.

Güncel benzin ve motorin fiyatlarına göz atıldığında, İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzinin 38,36 TL, İstanbul Anadolu Yakası'nda 38,28 TL olduğu görülüyor. Motorin litre fiyatı ise İstanbul Avrupa Yakası'nda 40,26 TL, Anadolu Yakası'nda 40,19 TL olarak belirlenmiş durumda. Ankara'da benzinin litre fiyatı 39,03 TL iken, motorin litre fiyatı 40,97 TL. İzmir'de benzin litre fiyatı 39,22 TL iken, motorin litre fiyatı 41,16 TL olarak kaydedilmiştir. Motorin fiyatlarındaki bu sürekli artışlar, sürücülerin ve işletmelerin maliyetlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.