Nefes darlığı, ishal ve halsizlik yaşıyorsanız aman dikkat

Koronavirüs tehdidi dikkate alındığında insanlığın en büyük korkularından biri olan yeni salgın hastalık korkusu tüm dünyayı etkisi altına aldı. Yaşanılan o korkunç günlerin ardından yeni bir tür hastalık olması durumu halkı paniğe sürükledi. İşte detaylar...

Nefes darlığı, ishal ve halsizlik yaşıyorsanız aman dikkat

Covid-19 salgını ile hayatımıza daha çok yerleşen salgın hastalıkların ardından sürekli olarak gündemde olan yeni tür hastalıklardan olan Şarbon hastalığı için de tehlike çanları çalmaya başladı. Detaylar haberimizde…

su

YENİ SALGIN TEHLİKESİ. HIZLA YAYILIYOR. DÜNYA PANİKTE. NEFES DARLIĞI, MİDE BULANTISI, BOĞAZ AĞRISI, ATEŞ, HALSİZLİK VE İSHALE DİKKAT

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Dünya ekonomisi salgın nedeniyle sarsıldı. Şu anda tüm dünyada yeni bir bulaşıcı hastalık paniği yaşanıyor. Semptomlar nefes darlığı, mide bulantısı, boğaz ağrısı, ateş, yorgunluk, kas ağrısı, baş ağrısı ve ishali içerir.

Avrupa'da koronavirüs salgınının ardından büyük endişe yaratan yeni bir hastalık keşfedildi. Bilim insanları, Afrika ülkelerinde yaygın olarak görülen şarbonun Avrupa'da da bulunduğunu ve küçük bir kasabada çok sayıda insanın ölümüne yol açtığını açıkladı.

İlk kez 1752 yılında keşfedilen şarbonun Zambiya'nın birçok şehir ve bölgesinde teyit edildiği açıklandı. 20 Kasım itibarıyla 684 kişide tespit edilen şarbon virüsünün hem çiftlik hayvanlarını hem de insanları etkilediği belirtildi.

Hayvanlardan insanlara bulaşabilen ve koronavirüs salgınından etkilenmesi en muhtemel hastalıklar arasında sayılan şarbonun en son yaz aylarında Romanya'da görüldüğünü söyledi.

Hastalığın Afrika dışında ciddi bir şekilde yayıldığı henüz tespit edilmemiş olsa da Dünya Sağlık Örgütü, "Risk altındaki bölgeler arasında Zambiya, Angola, Botsvana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Uganda, Zimbabve, Tanzanya, Mozambik, Malavi ve Namibya" açıklamasını yaptı. Yetkililer nehir kenarına uygun bir şekilde gömülmemiş hayvan kalıntılarının hastalığın yayılmasına sebep olabileceğini de açıkladı.

Hastalık yiyecek, içecek ve hasta hayvanlarla temas yoluyla bulaşır ve birçok semptomu vardır. Uzmanlar, hasta hayvanların çiğ etlerini yemenin de hastalığın bulaşmasına yol açabileceğini belirterek, hastalığın belirtilerini de açıkladı.

ŞARBONUN BAZI BELİRTİLERİ

Nefes darlığı

Mide bulantısı

Boğaz ağrısı, ateş, halsizlik

Kas ağrısı

Baş ağrısı

İshal