O diyeti yapanların ölüm riski yüzde 91 daha yüksek çıktı

Diyet yaparken dikkat edilmesi gereken durumlar olurken AHA tıp konferansında yapılan analizlerle beraber diyet modeli olan aralıklı oruç yönteminde günde 8 saatlik zaman içerisinde yemek yenilirken bu yüzde 91 ölüm riskine neden olduğu belirtildi.

O diyeti yapanların ölüm riski yüzde 91 daha yüksek çıktı

Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları tarafından 20 binden fazla yetişkinlerin verileriyle yapılan değerlendirmelerde bir tür aralıklı oruç olan 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programını takip edenlerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu bilgisi verildi.

ARALIKLI ORUÇTA DİKKAT ÇEKEN İNCELEME
ABD'nin Chicago kentinde Aerikan Kalp Derneği tarafından yapılan düzenlemeyle beraber Epidemiyoloji ve Önleme Konferansı'nda 18 Mart tarihinde sunuldu. İncelemeler sonrasında hakem onayı alınarak tıp dergisinden yayınlanmadığı belirtildi.

aralıklı oruç8 saatlik zaman içerisinde yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalıkları oluşurken yüzde 91 daha yüksek olduğu görüldü. Kalp hastalığı ya da kanserle yaşayan kişilerde kardiyovasküler ölüm riskinde artış yaşandı. Günde 8 saatten az olmamak durumuyla 10 saatten az yemek yemenin kalp hastalıklarına, felç nedeniyle ölüm risklerinin yüzde 66 daha yüksek olduğu incelendi.

KISA VADELİ YARARLARI
 Diyet üzerinde kısıtlamalı 8 saatlik zaman diliminde bir beslenme programını takip eden kişilerin kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılıkları yüksek görülürken diyet olarak yapılırken potansiyel kısa vadeli faydalarından ötürü popüler hale geldi. Güne 12-16 saatlik yemek yeme süresiyle karşılaşıldığında kısa yeme süresinin daha uzun yaşamakla ilişkili olduğu görüldü.