Osmaniye'ye yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye Batı Kavşağı'nın açılış töreninde YTH ile ilgili müjdeli haberi duyurdu. Uraloğlu, “Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep hızlı tren hatlarıyla Osmaniye'yi hızlı trenle tanıştıracağız. YHT projemizle birlikte şu anda 361 km olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mesafe 312,5 km 6 saat 23 dakikaya çıkacak. Seyahat süresini ise 2 saat 15 dakikaya indireceğiz" dedi.

Osmaniye'ye yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz gün Osmaniye Batı Kavşağı'nın açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Uraloğlu, Batı Osmaniye Kavşağı ile birlikte; Kentin hızla gelişen batı kesiminde en kısa ve hızlı ekspres güzergahı sağladıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, inşaatı süren önemli demiryolu projelerinden birisi olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattıyla birlikte Osmaniye'yi de hızlı trenle buluşturacaklarını açıklayarak, En önemli demiryolu projemizi tamamlayarak tamamlamış olduk. proje; "Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arasındaki mevcut mesafeyi 361 km'den 312,5 km'ye, seyahat süresini ise 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya gibi depremden etkilenen illerimizde 15 ayrı bölgede 38.000 sakinin ulaşımını sağlayacak toplamda 210 km bağlantı ve gelişen yolun yapımına devam ettiklerini vurguladı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan etkin ulaşım politikaları sayesinde Türkiye'yi güçlü bir ekonomi haline getirecek büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi. 2002 yılından sonra ulaşım alanında büyük başarılara imza attıklarını söyleyen raloğlu, “Devraldığımız bölünmüş yolun uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden ayrılan yolun uzunluğunun yaklaşık 4,5 katı kadar artırdık. 29 bin 405 km'ye. Kesit hatlarla birbirine bağlanan şehir sayısı 6 iken, bugün 77 şehri kesit hatlarla birbirine bağlıyoruz. Ana yollarımızın çoğunu bölünmüş otoyollara dönüştürdük” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, başlattıkları yol seferberliği çerçevesinde 2003 öncesinde 1.714 km olan yol ağının 3.726 km'ye ulaştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

Osmaniye'ye yüksek hızlı tren müjdesi!

“Süreçte; Dünyanın kamu-özel ortaklığı modeline göre uygulanan en büyük projelerinden biri olan İstanbul-İzmir otoyolunun açılışını yaptık. Ankara-Niğde otoyolunu açarak Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar 1.230 km kesintisiz yol bağlantısı kurduk. İstanbul'un Asya ile Avrupa arasındaki ana ulaşım ve ticaret koridoru konumunu daha da güçlendirecek Kuzey Marmara Otoyolu'nu hizmete açtık. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de dahil edildiği Malkara-Çanakkale Otoyolu ve Avrupa ve Trakya'dan gelen trafiğin, Kuzey Marmara'yı geçmeden, Çanakkale'nin üzerinden Güney Marmara ve Ege Denizi'ne ulaşmasını sağladık. Şu anda inşaatı devam eden Aydın-Denizli yolumuz da bu projeler gibi tarihe geçecek."

"ORTA ANADOLU OTOYOLU’NUN İNŞAASINI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ihalesini açtıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, otoyolun hayata geçmesiyle birlikte mevcut ulusal karayolunun Ankara-Kırıkkale kesimindeki trafik yoğunluğunun azalacağını ifade etti. Uraloğlu, "Gündemimizde yer alan bir diğer önemli yol projesi de Orta Anadolu Ekspres Yolu olarak da bilinen Ankara-Akyazı Ekspres Yolu'dur." derken konuşmasında "Özellikle Ankara ile Karadeniz'in buluştuğu İstanbul-Gerede kesimi üzerinde trafik yoğunluğu oldukça yüksek. Kuzey Marmara Otoyoluyla İstanbul-Sakarya Akyazı arasında oluşan sıkışıklığı azalttık. Şimdi de İç Anadolu Otoyolu'nu Akyazı-Ankara arasındaki kesime yapmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

OTOYOLA İKİNCİ BAĞLANTI HATTI

Mevcut karayollarının üst yapısını yenileyerek ve yeni otoyollar yaparak sürüş konforunu ve güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Avrupa'mızdan başlayan bir otoyol. Sınırı olup, İstanbul ve Ankara üstünden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'ya kadar uzanır. Ağımızın önemli bir parçası. Bugün açılışını yaptığımız Batı Osmaniye Kavşağı'nın inşaat işleri de dahil olmak üzere Tarsus-Adana-Gaziantep ve Toprakkale-İskenderun karayollarının 213 kilometrelik üst yapısını yeniliyoruz. Osmaniye'den söz konusu otoyolumuza bağlantı yalnızca Osmaniye Doğu Kavşağı üzerinden yapılmaktadır. Ancak şehrin hızla genişlemesi, araç sayısının ve trafiğin artmasından dolayı şehir merkezinden otoyola ikinci bir bağlantıya ihtiyaç duyduk. Bu kapsamda Ulaştırma Batı Osmaniye Otoyolu'nu hayata geçirdik."

TOPLAM TASARRUFUMUZ 68 MİLYON LİRA

Batı Osmaniye Kavşağı Projesi çerçevesinde 66 metrelik köprü ile toplam 3,8 kilometre bağlantı yolu inşa ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, Batı Osmaniye Kavşağıyla en kısa ve hızlı otoyol erişim imkanını yakaladıklarını söyledi. Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Mersin-Adana'dan şehrin batısına ulaşımla kat edilen mesafeyi 4 km kısalttık. Böylece yılda 15,9 milyon lirası zamandan, 52,1 milyon lirası akaryakıttan olmak üzere toplamda 68 milyon lira tasarruf etmiş olacağız. Çevreye zarar veren araçlardan kaynaklanan 3.514 ton karbon emisyonunu azaltıp doğanın korunmasına katkıda bulunacağız. Ayrıca otoyol girişinin bulunduğu mevcut doğu kavşağında trafik sıkışıklığının önüne geçerek can ve mal güvenliğini artırdık. Osmaniye Belediyesi de geliştirdiğimiz protokol çerçevesinde kavşak ile şehir merkezi arasında bağlantı kuracak."

OSMANİYE YOLUNUN UZUNLUĞUNU 162 KM'YE ÇIKARDIK

Osmaniye'ye yüksek hızlı tren müjdesi!

Bakan Uraloğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bazen bize neden bölünmüş yol, otoyol yaptığımızı soruyorlar. Karayolu ağına bakın; Hızlı ve kesintisiz erişimi sayesinde geçtiği tüm alanlara yatırım çekiyor. Yol sayesinde yatırımlar geliyor, üretim gerçekleşiyor. Çiftçiler mahsul satıyor, turistler seyahat ediyor. Üreticiler ihracat yapar, nakliyeciler hammadde taşır. Sanayi gelişiyor, ülke gelişiyor, ekonomi gelişiyor, istihdam yaratılıyor. Osmaniye bunun en güzel örneklerinden biridir. Osmaniye 1990'lı yıllarda ilçe statüsünde olmasına rağmen karayolunun hizmete girmesiyle birkaç yıl il olmuştur. Tarımsal verimliliğin yanına sanayi ve ticari yatırımların da eklenmesiyle ilimiz hızla büyüdü ve nüfusu bu süreçte dört kattan fazla arttı. Yani yol; Tıpkı fabrikaların, enerjinin ve teknolojinin olduğu gibi ekonominin, imalatın ve sanayinin de omurgasıdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de 2002 yılından bu güne Osmaniye'nin ulaşım ve haberleşme alanındaki altyapısına 28 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Bölünmüş otoyolun uzunluğunu 162 kilometreye çıktı. Osmaniye Çevre Yolu, Kadirli-Andırın Yolu, Osmaniye-Nurdağı Yolu, Kadirli-Osmaniye Yolu ve Kadirli Güney Çevre Yolu'nu işletmeye aldık. Kanlıgeçit-2, Kanal-1, Horu, Yarpuz, Çona, Hemite ve Endel köprülerini yaptık. Tarihi Sabunçayı, Ortatozlu ve Gaffarlı köprülerini restore ettik.”

“38 BİN KONUTA HIZLA İNŞA EDİLECEK YOLLAR YAPILIYOR"

Şu anda proje maliyeti 4 milyar 201 milyon olan 8 ayrı otoyol projesine devam ettiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Bu arada imar çalışmaları ve yol bağlantısından bahsetmek istiyorum. Konut geliştirmemiz bir diğer önemli inşaatımız olan Akyar sismik sahası ve Osmaniye'deki projemiz. Bildiğiniz gibi geçen yıl 6 Şubat'ta insanlık tarihinde en yıkıcı felaketlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş'ta yoğunlaşan ve yaklaşık 14 milyon insanımızı etkileyen deprem hepimizi son derece üzdü. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınları için de başsağlığı diliyorum. Bakanlık olarak; Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla; Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Osmaniye gibi depremden etkilenen illerde 15 ayrı bölgeye dağılmış 38 bin sakinin ulaşımını sağlayacak toplam 210 km bağlantı yolu ve sitelerin yapımına devam ediyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, “Osmaniye Akyar'da 1.820 daimi vatandaşın ulaşımını sağlayacak 887 milyon lira proje bedeliyle 7,1 kilometre uzunluğunda yol yapıyoruz. 6,6 kilometrelik yolu bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“OSMANİYE’Yİ YÜKSEK HIZLI TRENLE TANIŞTIRIYORUZ”

Osmaniye'nin ulaşım ağını güçlendirmek adına hayata geçirdiğimiz projelerin otoyollarla sınırlı olmadığını söyleyen Bakan Uraloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Ülkemizde yapımı süren demiryolu projelerinden birisi olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattıyla Osmaniye'yi hızlı trenle tanıştıracağız. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte; Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arasındaki mevcut mesafeyi 361 kilometreden 312,5 kilometreye, yolculuk süresini ise 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya düşecek. Osmaniye'nin aydınlık geleceği adsına planlanan projeleri beraber hayata geçireceğiz. Bu düşünceler ile Batı Osmaniye Geçişi'nde çalışmayı yürüten işçisinden mühendisine kadar tüm müteahhit firmalara ve Yol Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum."