Real Madrid, Manchester City'yi penaltı atışlarında yıktı!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid'e evinde elenen Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Real Madrid, Manchester City'yi penaltı atışlarında yıktı!

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester City ile Real Madrid, 3-3'lük rövanş maçında karşılaştı. Detaylar haberimizde...

kargo

REAL MADRİD TUR BİLETİNİ PENALTILARDA KAPTI

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester City, Real Madrid'i konuk ediyor. Normal süre ve uzatmalar 1-1 biten bu büyük maçta Real, rakibini penaltılarda 4-3 mağlup ederek yarı finale çıkma hakkını kazandı. İlk maç 3-3'lük skorla sona erdi.

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük futbol turnuvasının çeyrek finalleri oldukça çekişmeli geçti.

Son şampiyonu Manchester City, geçen sezon yarı finalde elendiği Real Madrid'i 3-3'lük rövanş maçında konuk etti. Konuk ekip Real Madrid, Etihad Stadı'nda nefes kesen karşılaşmanın ilk yarısını 12. dakikada Rodrygo'nun golüyle 1-0 önde tamamladı.

Pep Guardiola yönetimindeki ev sahibi Manchester City, 76. dakikada Kevin De Bruyne ile 1-1 berabere kalarak karşılaşmayı uzatmalara gönderdi.

Real Madrid, 12. Rodrygo'nun bir dakika içinde attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattılar. Ev sahibi ekip, 76. dakikada Belçikalı yıldız Kevin de Bruyne'nin sayesinde skoru bir kez daha eşitledi: 1-1. Kalan sürede başka gol olmayınca uzatmalara geçildi.

Uzatmalarda skorun değişmediği maçta yarı finale çıkacak takımı belirlemek için penaltı atışları yapıldı. Penaltılarda rakibini 4-3 mağlup eden Real Madrid, adını son dört takım arasına yazdırdı.

Manchester City adına Julian Alvarez, Phil Foden ve kaleci Ederson şutları gole çevirirken, Bernardo Silva ve Mateo Kovacic penaltıdan yararlanamadı.

Real Madrid adına penaltıdan Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho ve Antonio Rüdiger gol attı. Konuk ekipte penaltı kullanamayan tek oyuncu ise Luka Modric oldu.

Real Madrid, yarı finalde bir diğer İngiliz takımı Arsenal'i eleyen Alman Panzer Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek. İspanyol ekibi Real Madrid'de forma giyen, teknik direktörlüğünü Carlo Ancelotti'nin yaptığı, "Don Carlo" lakaplı milli oyuncumuz Arda Güler, yedek kulübesinde oturmasına rağmen büyük turnuvada oynama fırsatı bulamadı.

Yarı final maçları 30 Nisan- 1 Mayıs ve 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan "Devler Ligi"nin final maçı, 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanacak.