Regl olamayan kadınlar dikkat: O sorun çözülüyor

Bazı insanlar soğuk suda yüzmeyi sever. Londra'da yapılan bir araştırmaya göre soğuk suda yüzmek özellikle kadınlar için oldukça faydalı. İşte soğuk suda yüzmenin faydaları ve daha fazlası için tüm detaylar haberimizde…

Regl olamayan kadınlar dikkat: O sorun çözülüyor

Her ay belirli günler adet ağrıları yaşayan yada menopoz olan kadınlara bilim insanlarından büyük müjde. Bütün ağrılarınız ve semptomlarını bu yöntemle son bulacak. Detaylar haberimizde…

su

REGLİ OLAN YA DA OLAMAYAN BÜTÜN KADINLARI İLGİLENDİRİYOR! SEMPTOMLARI YOK EDEN YÖNTEM BULUNDU. MENOPOZ DÖNEMİNDE ATEŞ BASMASINA SON

Birleşik Krallık'taki Londra Üniversitesi Akademisi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, düzenli olarak soğuk suda yüzen 16 ila 80 yaşları arasında 1.114 kadında menopoz sonrası adet ve menopoz semptomlarının ortadan kalktığı gözlemlendi.

Soğuk suda yüzmenin menopoz ve adet semptomlarını azalttığı gösterilmiştir.

Birleşik Krallık'taki Londra Üniversitesi Akademisi'nden bilim insanları tarafından yürütülen araştırmaya, yaşları 16 ile 80 arasında düzenli olarak soğuk suda yüzen 1.114 kadın katıldı.

Gruptaki yaş ortalaması 49 olan 785 kadın, çalışma sırasında postmenopozal dönemdeydi ve bunların 711'inde adet semptomları vardı. Katılımcıların yarısı soğuk suda yüzmenin kaygılarını önemli ölçüde azalttığını söyledi. Araştırmaya katılan kadınların %35'i ani ruh hali değişimlerinin hafiflediğini söylerken, %31'i olumsuz ruh hallerinin düzeldiğini, %30'u ise sıcak basmalarının etkisinin azaldığını söyledi.

Katılımcıların %63'ü özellikle menopoz semptomlarını hafifletmek için soğuk suda yüzdüklerini bildirdi.

Bilimsel dergi Post Reproductive Health'de yayınlanan araştırmada, etkinliğin "kadınlar tarafından sıcak basması ve ağrı gibi fiziksel semptomları hafifletmek için kullanılabileceği" belirtildi. Araştırmada yüzme süresi arttıkça ve suyun soğukluğu arttıkça olumlu etkilerin arttığı belirtildi.

Araştırmaya katılan 54 yaşındaki bir kadın şunları söyledi: “Soğuk suda yüzmenin menopoz semptomlarım üzerinde büyük etkisi oldu. Doğada tek başına veya bir grup kadınla yapılan egzersizlerin tedavi edici etkisi vardır.

57 yaşındaki diğer bir katılımcı ise şunları söyledi: "Soğuk suda yüzmenin menopoz semptomlarım üzerinde büyük etkisi oldu. Tek başıma ya da bir grup kadınla doğada egzersiz yapmak iyileştirici” dedi.