Vücutta mikroptan eser bırakmayıp iç dış temizliyor

Her derde deva! Tüm vücudu temizliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Vücutta mikroptan eser bırakmayıp iç dış temizliyor

Yüzyıllardır doğal olarak büyümeye devam ediyor. Doğanın en güçlü mikrop yok edici sebzesidir ve organları temizler. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KUZUKULAĞI YARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kuzukulağının vücuda yararları say say bitmez. Kuzukulağı tam anlamıyla vücudu yenileyen bütünsel bir şifa kaynağıdır. Bilimsel literatürde Rumex acetosella olarak adlandırılan kuzukulağı, kırmızı saplı bir bitkidir. Kuzukulağı yaprakları potasyum açısından yüksektir ve ayrıca okzalatlar, oksalik asitler, tanenler, antrakinonlar, reçine ve şeker içerir. Ayrıca A, B ve C vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Uzun, tüysüz yaprakları kuzu kulağına benzer. Halk arasında ekşimik, oğlak kulağı ve ebemekşisi olarak da bilinir. Yetiştiriciliği Türkiye'de ağırlıklı olarak Tokat'ta yapılmakta olup, dünyada Avrupa ülkelerinde de seralarda yetiştirilmektedir.

Kuzukulağı Yararları Saymakla Bitmiyor

Kuzukulağı sulak alanlarda doğal olarak yetişir. Sonbaharda tamamen olgunlaşan bu bitkiyi kış aylarında pazar tezgahlarında bulabilirsiniz. Kuzukulağı uzun zamandır cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmaktadır ve özellikle sedef hastalığı, egzama ve çıbanlara karşı etkilidir. Güçlü bir bakteri yok edici etkiye sahiptir. Son araştırmalar bu bitkinin anne sütü üretimini artırabileceğini göstermiştir. Kuzukulağı Karabuğday ailesine aittir ve nemli toprakta iyi yetişir. Ayrıca çiğ olarak da yenilebilir.