Vücutta ödem bırakmayan kür tarifi

Kilo alma nedeni ödem olanlara kesin çözüm geldi. Bu durumdan kurtulmak için çeşitli doğal yöntemler olurken işte anında ödemlerinizden kurtulacağınız kür tarifi...

Vücutta ödem bırakmayan kür tarifi

Birçok kişinin zorlu savaşı olan ödemlerden kurtulmak için doğal çözümler aranırken sabahları uyandığınızda yüzünüz şiş, yüzüğünüzün dar geldiği ya da ayakkabıların zor giydiğiniz zamanlar akla gelen ödemeler için Diyetisyen Betül Serttaş, kür tarifini yayınladı.

Lenf sistemi, vücutta bulunan fazla sıvıların atılması açısından önemli olurken uzun zamanlı hareketsiz kalmalar lenf dolaşımını azaltarak ödeme neden olurken düzenli spor yapılmasıyla ödemeler azalır. Romatizma ilaçları ve tansiyon ilaçları ödemelerden ötürü tansiyon ilaçlarına bakılarak doktorlara danışarak ilacın değiştirilerek değiştirilmeyeceğine ulaşabilirsiniz.

 ödem attıran tarif

ADET DÖNEMİNE DİKKAT

Kadınların yaşadığı özel dönem olan adet öncesi ve zamanında ödemler artış gösterirken tuzlu ve karbonhidratlı gıdalardan uzak durulması gerekir.

Öncelikli olarak beslenmelere dikkat edilirken fazla karbonhidrat aldığınızda vücudunuz bunu sindirmek için fazla su tüketirken önlemek için karbonhidrat içeren ekmek, makarna, pilav gibi besinlerinden uzak durulmasının altı çizildi.

YOĞURT VE KEFİR

Yoğurt ve kefir vücutta bulanan ödemin atılmasına yardımcı olurken kalsiyum açısından zengin olarak gıdalar vücutta mineral dengesini sağlayarak ödeme oluşumu engellenir. Özellikle ödemin atılması için normalden fazla su tüketilmesi gerekiyor. Günlük en az 2.5 litre su içilirken alkol gibi ödem artıran içeceklerden uzak durun.