WhatsApp Beta sürümüne yepyeni özellikler geliyor

Meta, 2024 yılında yeni WhatsApp özelliklerini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. İşte betaya dahil edilen ve yakında kullanıcıların kullanımına sunulacak bazı yeni özellikler.

WhatsApp Beta sürümüne yepyeni özellikler geliyor

"Durumunuzu Instagram'da yayınlayın"

Meta, WhatsApp durumunuzu tek tıklamayla Instagram Stories'de paylaşmanıza olanak tanıyacak.

Web sitesinde, "Bu öneri, kullanıcılar için yeni durum gönderilmesinden hemen sonrasında görünen kullanışlı kısayol aracılığıyla sunuluyor" ifadesine yer veriliyor. Bu özelliği istediğiniz zaman etkinleştirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Özelliğin hala beta aşamasında olduğu, yakında kullanıma sunulacağı bildiriliyor.

"Sohbetleri kilitleme"

WhatsApp'taki bir diğer yeni özellik, kullanıcıların kilitli sohbetlerini daha özel hale getirmesine olanak tanıyacak.

WhatsApp mesajlarınızı gizleyebilmek adına özel kod almanız gerekir. Gizli kodlar harfleri, sayıları, özel karakterleri ve hatta emojileri içerebilir. Kullanıcılar, WhatsApp arama çubuğuna belirlediğiniz bu özel şifreyi girerek kilitli sohbetlerine erişebilirler. Bu güncellemeyle WhatsApp, kullanıcılara daha fazla gizlilik ve aynı zamanda güvenlik seçeneği sunularak iletişimlerindeki deneyimlerini kişisel ve güvenli hale getiriyor.

WhatsApp Beta sürümüne yepyeni özellikler geliyor

"Çıkartma özellikleri"

Daha önce kullanıcılar diğer uygulamalar aracılığıyla çıkartmalar oluşturup bunları galeriye kaydediyordu. Şimdilerde ise kullanıcılar uygulamanın içinden çıkartmalar oluşturabiliyor. Çıkartma oluşturmak için ayrı bir uygulama kullanmanıza gerek yok.

"Yalnızca IOS için geçerlidir"

Son değişiklikler yalnızca iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilir. (sürüm 17 ve üzeri). Android kullanıcıları için henüz bir güncelleme yok. Gelir mi gelmez mi o biraz merak konusu...

Whatsapp çıkartmaları nasıl oluşturulur?

WhatsApp çıkartması oluşturma adımları:

1: Metin alanının sağ tarafındaki çıkartma simgesine tıklayarak WhatsApp'ın çıkartmalar bölümünü açın.

2: "Çıkartma Oluştur"u seçin, galerinizden bir resim seçin.

3: Çıkartmalarınızı özelleştirin.