Yeni salgın hızla yayılıyor: 2021 yılından beri...

Bilim insanları tarafından yapılan bir duyuruda, Antarktika ana karasında ilk defa bir kuş gribinin (H5N1) tespit edildiği belirtildi.

Yeni salgın hızla yayılıyor: 2021 yılından beri...

Guardian'ın haberine göre, Arjantin'in Antarktika araştırma istasyonu Primavera'daki bilim insanları iki ölü martıyı incelemeye aldılar. Bilim insanları, iki martıda kuş gribinin görüldüğünü belirterek, bunların Antarktika'nın ana karasında ilk vakalar olduğunu kaydettiler.

Yeni salgın hızla yayılıyor 2021 yılından beri...

Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi tarafından Antarktika'daki Hope Körfezi'nde de birkaç şüpheli H5N1 vakasının bulunduğu bildirildi. Araştırma ekibinin hazırladığı raporda, "Bu keşif, kıtayı diğer kıtalardan ayıran doğal sınırlara ve mesafelere rağmen H5N1 virüsünün gerçekte Antarktika'ya ulaştığını ilk kez gösteriyor." ifadesine yer verildi.

Yeni salgın hızla yayılıyor 2021 yılından beri...

Bu arada bilim insanları, kuş gribinin dünya çapında yayılmaya devam ettiğini ve virüsün ana karaya göçmen kuşlar tarafından taşınmış olabileceğini söyledi. 2021'den bu güne kadar milyonlarca kuş H5N1 kuş gribinden ölmüş olarak raporlanmıştı.