Yıllar önce tanıtımı yapılan Cybertruck ilk kez trafikte görüntülendi

Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla, bu hafta yeni bir model olan Cybertruck'ı piyasaya sürecek. Fiyatının 60.990 dolar civarında gibi bir rakamda olması beklenen aracın Türkiye'de tanıtılıp tanıtılmayacağı ise henüz açıklanmadı.

Yıllar önce tanıtımı yapılan Cybertruck ilk kez trafikte görüntülendi

Tesla'nın dört yıl önce piyasaya sürdüğü ilk elektrikli pikap modeli Cybertruck artık satışta. Cybertruck, paslanmaz çelik gövdesiyle ve keskin tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine topluyor. Perşembe günü satışa çıkan Cybertruck'un fiyatının 60.990 dolar civarında olduğu söyleniyor. Bu aracın Türkiye pazarına çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

Cyberbeast'in önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor ve Cybertruck'un daha güçlü bir versiyonu olup maliyetinin 80.000 ile 100.000 dolar arasında olması bekleniyor. Cybertruck'ta altı kişilik kabin, 2,8 metreküp kargo hacmi, 17 inç dokunmatik ekran, otonom sürüş sistemi, aracı şarj edecek güneş panelleri, havalı süspansiyon, zırhlı camlar ve daha birçok özellik bulunuyor.

Tesla'nın bu modelinde 3 versiyon var!

Yıllar önce tanıtımı yapılan Cybertruck ilk kez trafikte görüntülendi

Cybertruck üç farklı versiyonla geliyor: tek motorlu arkadan çekişli olmakla birlikte, çift motorlu dört tekerlekten çekişli ve üç motorlu dört tekerlekten çekişli. Tek motorlu versiyonun 0-100 km/s hıza 6,5 ​​saniyede ulaşacağı, 400 km menzil ile 3,4 ton çekme kapasitesi durumuna sahip olacağı söyleniyor. Çift motorlu versiyonun 0-100 km/s hıza 4,5 saniye içerisinde ulaştığı, 480 km seyir menziline sahip olduğu ve 4,5 ton çekme kapasitesi olduğu da belirtiliyor. Üç motorlu versiyonun 0'dan 100 km/saat hıza 2,9 saniyede ulaştığı, 800 km menzile sahip olduğu ve 6,3 ton çekme kapasitesi buşunduğu da verilen bilgiler arssında..

Tesla'nın uzun zamandır beklenen yeni arabası Cybertruck trafikte görüldü. Teksas'taki Austin Havalimanı yakınında görülen bir Cybertruck büyük ilgi gördü.