Yunan adalarına kapıda vize dönemi başladı: İşte bilet fiyatları

Yunan Adaları için kapıda vize uygulaması başladı! İDO seferleri yapılacak, üstelik yalnızca 35 Euro'ya! Ayrıntılar haberimizde...

Yunan adalarına kapıda vize dönemi başladı: İşte bilet fiyatları

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 6 Nisan itibarıyla Türk vatandaşlarına Ege Denizi'ndeki Yunan adalarına kapıda vize imkanı sunacak seferlere başlıyor. Türk gezginlere, bu yeni uygulama ile Ege'nin turkuaz sularında keşif yapma fırsatı doğuyor.

Seferler, Seferihisar'dan Yunanistan'ın Samos adasına ve Aydın Kuşadası'ndan Samos'a olmak üzere iki noktadan gerçekleştirilecek. Seferihisar-Samos rotası, haftada 3 gün sabah gidiş, akşam dönüş şeklinde, ağustos ayında ise haftanın her günü olarak planlanmış. Kuşadası-Samos seferleri ise 15 Haziran'a kadar haftada 3 gün, sonrasında ise haftanın her günü düzenlenecek.

yunan adaları için kapıda vize uygulaması başladı işte ido ücretleri

İDO Genel Müdürü Murat Orhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, filolarında bulunan hızlı deniz otobüsleri ile Ege kıyılarından adalara ulaşım süresini kısaltarak güvenli, hızlı ve konforlu bir yolculuk deneyimi sunmayı hedeflediklerini belirtti. Seferihisar-Samos arasındaki ulaşım süresini 1 saate, Kuşadası-Samos arasındaki süreyi ise yarım saate düşürdüklerini vurguladı.

Bilet fiyatları ise oldukça uygun. Seferihisar-Samos seferleri için aynı gün dönüş bileti 35 Euro, farklı gün dönüşleri ise 49 Euro olarak belirlendi. Kuşadası-Samos seferleri için aynı gün dönüş bileti 41 Euro, farklı gün dönüşleri ise 52 Euro olarak açıklandı. Biletler egeadalari.ido.com.tr adresinden online olarak, İDO satış ofislerinden, yetkili acentelerden ve çağrı merkezlerinden temin edilebilecek.

ido istanbul yunanistan

Ancak, Samos Adası'na giriş yapabilmek için geçerli bir pasaport ve Schengen ya da kapı vizesi gerekiyor. Pasaportun geri dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerliliği olması ve 10 yıldan eski olmaması gerektiği unutulmamalı. Ayrıca, İDO'nun bu hatlarında araçlı yolcu taşıması yapılmamaktadır.

Yunan adalarının turistik güzelliklerine bir adım daha yaklaşmak isteyenler için İDO'nun başlatacağı bu seferler, hem ekonomik hem de kolay ulaşım imkanı sunarak, tatil planlarınızı renklendirebilir.