Zam sevinci yaşayan işçiler bakın belediye başkanına ne yaptı

Yalova’nın Çiftlikköy Belediyesi'nin personel zam oranı açıklandı. Belediyede görevli işçilerin maaşlarına yüzde 60 oranında zam yapılırken işçiler, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a karşı minnetlerini göstermek için omuzlarına aldılar.

Zam sevinci yaşayan işçiler bakın belediye başkanına ne yaptı

Yalova'nın Çiftlikköy Belediyesi'nde işçilerin en düşük maaş miktarı yüzde 60 artırılarak 31 bin 103 lira olarak belirlendi. Maaş artış töreni kapsamında Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ı kapıda meşalaler ile karşılayan belediye çalışanları, Silpagar'ı omuzlarına alarak aldıkları maaş artışını coşkuyla kutladılar.

Çiftlikköy Belediyesi ile Zirvekent AŞ ve Hizmet-İş Sendikası'nın arasında düzenlenen toplu sözleşme töreninin Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu'nda düzenlendi. Toplu sözleşme görüşmeleri Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar başkanlığında başlarken toplantıya, Hak-İş Konfederasyonu'nun Bursa İl Başkanı olarak görev yapan Mustafa Yavuz ile Öz-Güven Sendikasının genel sekreterlik görevini yürüten Hasan Koç katıldı.

Yapılan anlaşma gereği belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 60 oranında zam yapılırken işçiler, Başkan Silpagar'ı kapıda meşaleler, alkışlar ve "Büyük Başkan" sloganlarıyla karşıladılar. 18 bin 477 lira olan en düşük işçinin maaşını 31 bin 103 liraya yükselten Silpagar’a büyük ilgi gösterildi.

Zam sevinci yaşayan işçiler bakın belediye başkanına ne yaptı

2 ÇOCUKLU AİLE İŞÇİSİNE 33 BİN LİRA

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, burada yaptığı konuşmada, her zaman kent çalışanlarının ve yetkililerinin yanında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Halkımıza hizmet ederken, bugün olduğu gibi dün de, yarın da, değerli meslektaşlarımızın haklarını koruma konusunda meslektaşlarımızı teslim almayacağımızı beyan ediyor ve bu sözümüzü tutuyoruz. Dualarınız ve desteğiniz için dua ediyoruz, Allah bize ödemeyi kolaylıkla yapabilmeyi nasip etsin, elhamdülillah. Allah’a emanet olun”

Başkan Silpagar, toplu sözleşmeyle işçiler için asgari ücretin net 31 bin 103 liraya çıktığını, evli ve iki çocuğu olan işçiler için asgari ücretin de net 33 bin 540 lira şeklinde sabitlendiğini söyledi.

TÜM MAAŞ KALEMLERİ ARTTI

Toplu sözleşmeyle askerlik yolluk ödeneği 1.000 TL'den 5.000 TL'ye, aile ödeneği yüzde 49,5 artışla 1.158 TL'den 1.728 TL'ye, yemek ücreti ise yüzde 55 artışla 110 TL'den 170 TL'ye çıktı.

Yol ücreti 26 TL, yüzde 55 artışla 40 TL'ye, yakıt harçlığı 100 TL'den 750 TL'ye, yüzde 650 artışla, izin ücreti 400 TL, yüzde 525 artışla 2 bin 500 TL'ye, yardımlar Kırtasiyede yüzde 700 artış ile 2 bin TL'ye çıktı. Ayrıca sözleşmenin içeriğine eklenen yeni maddeyle çocukları üniversitede yüksek lisans okuyan ailelere aylık 1.258 TL eğitim desteği ödeneceği belirtildi. Saha çalışanlarına bin TL tutarında saha çalışma ikramiyesi eklendi.

BAYRAM HARÇLIĞI ÖDENEĞİNE YÜZDE 900 ZAM

Ramazan Bayramı'nda 500 TL, Kurban Bayramı'nda ise 1.100 TL olan bayram harçlığı yüzde 900 artırılarak Ramazan Bayramı için 5.000 TL, Kurban Bayramı için ise 10.000 TL'ye çıkarıldı. Yıllık ikramiyeyi 2024'te 72'den 92'ye, 2025'te ise 112'ye çıkardıklarını söyleyen Başkan Silpagar, Memur maaşlarına 6 ayda bir yapılacak artış sizi de kapsayacak ve aynı zamanda tüm sosyal haklarınız için geçerli olacak." dedi.

Yıllık izin haklarıyla birlikte kıdem haklarına ve süt izni konularında da güncellemeler yapıldı.

İmza töreninde konuşan Öz-Güven Sen'in genel sekreteri Hasan Koç, "Genel sözleşme kapsamında toplu iş sözleşmesine imza atmış olmamız çok önemli, değerli ve anlamlı." ifadelerini kullandı.

Bursa Hak-İş İl Federasyonu Başkanı Mustafa Yavuz ise konuşmasında, işçilerin her zaman yanında olan Belediye Başkanı Silpagar'a şükranlarını sundu. Sözleşmenin anısına Yönetim Kurulu Başkanı Silpagar, Yavuz ve Koç'a çok sayıda hediye ve başarı belgesi takdim edildi. Başkan Silpagar ile imza atılması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından işçiler büyük mutluluk yaşadı.