Refah'tan 2 günde 80 bin kişi ayrıldı

Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi’nde İsrail’in baskısının sürdüğünü bildirdi. BM’nin verdiği bilgiye göre, İsrail’in 6 Mayıs’ta artan saldırıları sonucunda Refah bölgesinden tahmini 80 bin kişinin göç ettiği belirtildi.

Refah'tan 2 günde 80 bin kişi ayrıldı

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah şehrine 6 Mayıs’ta gerçekleştirdiği yoğun saldırılar nedeniyle yaklaşık 80 bin kişinin bölgeyi terk ettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler’in Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de yaşayan Filistinlilerin zorla yerinden edildiği ifade edildi. Açıklamaya göre, İsrail’in askeri harekatlarını artırdığı 6 Mayıs’tan itibaren Refah şehrinden yaklaşık 80 bin kişinin güvenli bir sığınak bulma umuduyla göç etmek zorunda kaldığı belirtildi.

İSRAİL SAVAŞI

Refah’taki saldırılar nedeniyle Filistinli ailelerin yaşadığı sıkıntılar vurgulanan açıklamada, güvenli bir yer olmadığı ve acil bir ateşkes çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

7 Ekim’den beri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda, en az 14 bin 944 çocuk ve 9 bin 849 kadın dahil olmak üzere toplamda 34 bin 844 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 78 bin 404 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail askeri yetkilileri, 6 Mayıs’taki beyanlarında, Refah’ın doğu mahallelerindeki yerinden edilmiş Filistinlilerden bu bölgeleri terk etmelerini talep etti. Ayrıca, 7 Mayıs sabah saatlerinde Gazze’nin Refah kısmına yönelik bir kara harekâtı başlatıldığı ve Gazze sınırındaki Mısır sınır kapısının kontrolünün sağlandığı açıklandı.