Antalya'da dev çete çökertildi: Gelirleri 11 milyar lira çıktı

Antalya'da bir çeteye operasyon gerçekleştirildi. Gelirleri 11 milyar! Detaylar haberimizde.

Antalya'da dev çete çökertildi: Gelirleri 11 milyar lira çıktı

Çukur çetesine yönelik düzenlenen operasyonda, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre'de "tefecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "yağma" suçlarından yaklaşık 11 milyar lira çaldıkları belirlendi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz. 

ÇUKUR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Kemer Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, Antalya Jandarma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Antalya Jandarma Komutanlığı'nın katılımıyla Kemer'in Kumluca ilçesinde "Çukur Çetesi" ni çökertmek adına Finike, Kaş ve Demre ilçelerine operasyon gerçekleştirildi. Antalya Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat soruşturması sonucunda silahlı bir çete hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "tefecilik" 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlamasıyla 25 mağdur ve 48 şüpheli tespit edildi. Altı aydır devam eden operasyonda birçok şüpheli gözaltına alındı. "Çukur Çetesi" olarak da bilinen örgütün, iki lider ve 12 üyesiyle çeşitli ülkelerden Türkiye'ye para transferi yapmak ve suç gelirlerini aklamak amacıyla "hawala" tekniklerini kullandığı ortaya çıktı. Örgütün suç yoluyla ele geçirdiği alışveriş merkezleri, bungalov evli tatil köyleri, 185 mülk, 208 araç ve banka hesaplarının da aralarında bulunduğu 81 şirkete el konulduğu ve bu şirketlere kayyım atandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonla ilgili şunları söyledi: "Antalya'da düzenlenen KAFES-24 Harekatı'nda 'ÇUKUR ÇETESİ' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda aralarında grubun lideri Bayram Dinçer'in de bulunduğu 43 şüpheli kişi gözaltına alındı. Kibirli suçlulara, halkımızın huzurunu bozanlara, organize suç örgütlerine hoşgörü göstermeyeceğimizi siz değerli halkımızın bilmesini istiyoruz." 

Çukur Çetesi Çökertildi

Antalya ili genelindeki organize suç grupları; geçim sıkıntısı çekenlere faizli para veriyorlar, parasını ödeyemeyenlere ise intihar etmeleri yönünde baskı yapıyorlardı. Para talep eden mağdurları diğer tefecilere yönlendirerek onları borç içinde bıraktılar. Arabaları mağdurlara piyasa fiyatının çok üstünde faiz artı fiyatlara sattılar. Kurbanlarından borç tahsil etmek için dolandırıcılık, tehdit ve şiddete başvurdular. Verdikleri çeklerin vadesi geldiğinde "anlaşma" ilan ederek borcu affetmeye çalıştılar. Başka bir ülkeden Türkiye'ye "HAWALA" yöntemini kullanarak kara para transferi yaptılar. Gelirlerini tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli yağma yoluyla elde ettikleri belirlendi. Operasyon neticesinde:

3 adet tabanca, 15 adet av tüfeği,

85 adet Tapu, 680 adet Senet, 380 adet Çek,

18.500 adet Araç Satışı Sözleşmesi, 800 adet Vekaletname

80 adet Banka Cüzdanı, 60 adet Kredi Kartı,

2 adet Kripto Para Soğuk Cüzdan,

80 adet Para transferi içeren Ajanda, 66 adet Cep Telefonu,

36.000 Dolar ve 80.000 TL ile

Çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi. MASAK'ın raporuna göre Çukur çetesinin işledikleri suçlarla elde ettiği yaklaşık 11 milyar TL değerindeki varlığa (banka hesapları, gayrimenkuller, lüks otomobiller, 81 şirket) el konuldu.