Hakkari depreminin acı görüntüsü hava aydınlanınca belirdi

Hakkari'de yaşanan peş peşe depremlerin etkileri gündüz tespit edildi! Tüm detaylar haberimizde.

Hakkari depreminin acı görüntüsü hava aydınlanınca belirdi

Hakkari'de peş peşe korkutan depremler yaşanmıştı! Etkileri gündüz olunca ortaya çıktı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAKKARİ DEPREMİNİN ZARARI

Hakkari Valisi Ali Çelik Yüksekova ilçesinde 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde yaşanan peş peşe depremler sonrasında saha taramaları kapsamında 28 ev ve 1 ahırda duvarlarda çatlaklar oluştuğunu açıkladı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik dün gece saatlerinde yaşanan depremler sonrasında ilçeye gitti ve Kaymakamlık İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda saha çalışması ile ilgili bilgi toplandı. 

hakkari depremlerinin zararları

Vali Ali Çelik Yüksekova ilçesinde yaşanan depremlerden sonra hızlı şekilde saha taramasının başladığını, AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarların değerlendirildiğini söyledi. Çelik açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Taramalar sonrasında genel hayatı olumsuz etkileyecek bir tespitte bulunulmadı. İhbarlar sonrasında 28 evde ve 1 ahırda çatlaklar tespit edildi, çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirildi. Ekipler olası artçı depremler sebebiyle yaşanacak risklere karşı hızlı şekilde çalışarak vatandaşlarımız için bildirimler yapılacak ve tedbirler alınacak.'