İstanbullular hazır olsun: Kar yağışı o tarihte başlıyor

Hava sıcaklıkların soğumaya başlamasıyla beraber kasım ve aralık aylarındaki yağışlarla barajların toparlanması bekleniyor. 2024 yılıyla İstanbul kar yağışı ve soğuk hava geleceği bekletildi. 10-14 Ocak arası İstanbul'a kar ihtimaline dair açıklamalar...

İstanbullular hazır olsun: Kar yağışı o tarihte başlıyor

Ocak ayıyla beraber kar yağışları ve kutup soğukları kapıya dayanırken ikinci haftayla beraber derecelerde ciddi düşüşler bekleniyor. Türkiye'yi adeta esir alacak soğuk hava dalgasıyla son dakika tahminleri yapıldı. MGM, yeni yılla beraber Ocak ayının ortasına kadar kutup soğuğuyla karşılaşabileceğine dair bilgiler verildi.
kar yağışı
İSTANBUL'DA KAR HAVASI
Ocak ayının gelmesiyle yurt genelinde sağanak yağışlar yaşanırken Marmara Bölgesi'nde akıllardaki en büyük soru ''İstanbul'a ne zaman kar yağacak?'' olurken yanıt aramalar başladı.
MGM Uzmanı Dr. Güven Özdemir açıklamalarında balkanlarda üzerinden gelen kutuğ soğuklarına değinirken yüzde 90 olasıkla kar yağışı olacağı bilgisi verildi.
Uzman Özdemir, Ocak ayında 10'undan sonra 14'üne kadar yani 10-14 OCak arası İstanbul'a kar yağışı tahminleri yapıldı. Marmara Bölgesi'ne yayılacak ifadeleri kullanılırken Ocak ayının ortasında yoğun kar yağışı beklentisi oluştu. Daha güçlü sistem gelirken Özdemir'den gelen açıklamalarla beraber Anadolu'da Ocak ayının sonuna kadar karla mücadele devam edeceği açıklandı.