Sigarayı bırakmak için gidip sigara molasına çıktılar

Sigara bırakmak için birçok katılımcıyla beraber panel oluşturulurken sigara molası herkesi şaşırttı. Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Erol Sezer akciğer kanserinin neredeyse tek nedenin sigara olduğunu belirtti.

Sigarayı bırakmak için gidip sigara molasına çıktılar

Kırklareli'nde sigaranın zararlarına değinilen panel üzerinde birçok katılımcı dahil olurken verilen molada çoğunluğu sigara içmeye çıktı. Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Erol Sezer, Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen tütün zararlarına değinildiği program üzerinde sigara kullanımına karşı ciddi tedbirlerin açıklaması yapıldı.

sigara bırakma

KANSER ÜZERİNDE SİGARA İLİŞKİSİ

Akciğer kanserinin tedavisinin çok pahalı ve başarı açısından sorunlu olduğuna dair açıklamalarda bulunan Sezer, böyle bir sorun yaşandığını yağmur gibi yağan akciğer kanseri probleminin olduğunu belirtti. 25 bin kişi her sene akciğer kanserinden hayatını kaybederken sigara içen birinin ortalama kaybettiği yaşam süresinin 15 yıl olduğunu belirterek 5 kanserinde direkt olarak sigara ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

SİGARA MOLASI

Sigara fiyatları diğer ülkelere göre bakıldığında düşük seviyelerde kalındığında Ergüder, en çok sigara içilen ülkelerin arasında Türkiye'nin bilgileri verildi. Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit de sigaranın zararlarına değinen bilgileri açıkladı. Konuşmalar sonrasında bir süre ara verilerek panele katılanların birçok kısmı sigara içmeye çıktı.