Tunceli Belediye Başkanı, o belediyeye transfer oluyor

TV100'de Gürkan Hacır'ın sunuculuğunu üstlendiği Taksim Meydanı" programında TV100.com editörü Barış Yarkadaş, kamera arkası bilgilerde Kadıköy'de yapılacak yerel seçimlerde Tunceli Fatih Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Maçoğlu'nun, 31 Mart seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nin adayı olacağını söyledi.

Tunceli Belediye Başkanı, o belediyeye transfer oluyor

tv100.com yazarlarından Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır'la birlikte Taksim Meydanı adlı programa konuk olarak katıldı. Programda 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu.

KOMİNİST BAŞKANIN YENİ ADRESİ AÇIKLANDI

Barış Yarkadaş, programda yaptığı konuşmasında "2 ay önce Sinan Burhan'la birlikte Pınar Işık Ardor'un öğlen gösterisine katıldığımızda kulisleri aradım. Şöyle dedim: 'Tunceli Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu muhtemel şartlarda İstanbul'un bir ilçesinden ya da İstanbul Metropolü'nden gelen bir aday olacak.' Fakat bu konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Dediğim gibi şu anki durum çok net değil. Türkiye İşçi Partisi'nden de gelebilir, Türkiye Komünist Partisi'nden de gelebilir. Türkiye İşçi Partisi aslında bunu bilinçli olarak yapmıştır. Tabii o dönemde bu konu kamuoyunda çok konuşuldu. Fatih Mehmet Maçoğlu'nun büyük ihtimalle Sosyalist Konseyler Federasyonu himayesindeki Türkiye Komünist Partisi'nin İstanbul Kadıköy belediye başkan adayı olabilir." ifadelerini kullandı.

Tunceli Belediye Başkanı, o belediyeye transfer oluyor

“KADIKÖY ADAYI OLARAK AÇIKLANABİLİR"

Konuşmasına devam eden Barış Yarkadaş, şu ifadeleri de kullandı:

“Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan arkadaşlarla konuştuğumda şu bilgileri aldım: Öncelikle şu anda İstanbul'un 5, İzmir'in 2 ilçesinde Fatih Mehmet Maçoğlu hakkında kamuoyu yoklaması yapılıyor. En yüksek verimlilik yüzde 65 ile Kadıköy ve yüzde 63 ile Bakırköy'de gerçekleşti. Bu bilgiyi paylaşan arkadaşlara dedim ki: 'Kadıköy'ün dönüşü yüzde 65'i ne anlama geliyor?' İstanbul'da 4 bin 500 kişi yapılan araştırmada şunları söyledi: 'Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy adayı olursa oy veririm ve desteklerim.' Bu %65’e tekabül ediyor. Aldığım bilgiye göre bu çalışma yarın veya ertesi gün tamamlanacak ve muhtemelen Perşembe günü Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Türkiye Komünist Partisi'nden Kadıköy adayı açıklanacak. Açıklamanın ardından Türkiye İşçi Partisi'nin de oradan aday çıkarırsa TİP de aynısını yapmak niyetinde. Bu noktada Cumhuriyetçi Halk Partisi'nin 'Ne olursa olsun ben kazanırım' dememesi gerekiyor."