Ucuz altın tuzağıyla dolandırılmadık kimse bırakmadı!

Türkiye'nin birçok noktasında ponzi tarzı dolandırıcılık ve vurgun haberleri gelmeye devam ediyor. Seçil Erzan tarzı dolandırıcılık revaçta... Bu sefer 'ponzi sistemi'ni bir katip, avukat nişanlısına uyguladı. Katip 'Size ucuz altın ve ev bulabilirim' vaatleriyle avukat nişanlısını ve ailesini dolandırdı.

Ucuz altın tuzağıyla dolandırılmadık kimse bırakmadı!

Türkiye'nin meşhur dolandırıcılığı "Ponzi Sistemi" olarak bilinen dolandırıcılık yönteminde her geçen gün ilginç vakalar eklenmeye devam ediyor. Son dolandırıcılık olayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde bir katibin avukat nişanlısı üzerinde 'ponzi sistemini' kullandığı iddiasıyla yaşandı.

tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, mahkemede yaşanan 'Ponzi' dolandırıcılığının detaylarını tek tek anlattı.

Ponzi sistemini İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde katip olarak çalışan Gizem E. kurdu. Nişanlısının ailesini ve avukatını dolandırdı. Mahkemede çalışan 12 temizlik görevlisini dolandırdığı iddia edilen Gizem E., nişan attı sonra da katiplik görevinden istifa etti.

Katip, avukatın nişanlısını da dolandırdı

Önce güvenini, sonra sevgisini kazandı. İş ciddiye binince de nişanlandı. Bu kadın katibin avukat nişanlısını dolandırdığı iddia edildi.

Onu 'ucuz altın bulma' vaadiyle kandırdı

Gizem E. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde katip olarak çalışıyordu. Adliyede avukat M.M. ile tanıştı. Evlenmek için söz verdiler. Genç kadın, 'ucuz altın bulurum, piyasadan çok daha ucuza altın alırım' vaadiyle müstakbel ailesinin güvenini kazandı. Önce bu şekilde çalışmaya başladı.

Aile gelin adayına küçük bir miktar para verdi. Katip sahibi sözünde durdu ve altını piyasa fiyatından daha düşük bir fiyata getirdi.

Bunun üzerine aile gelin adayına daha fazla para vermeye başlamış ve güven giderek artmış oldu. Bir süre sonra altına yapılan bu yatırım bir ev yatırımına dönüştü.

Avukat ve ailesi katibe para vererek evi daha düşük bir fiyata almasını beklediler. Ancak daha sonra anladılar ki bu kişi maalesef bunu bir boyun eğdirmeye dönüştürmüştü. Aynı numarayla başka insanları da kandırdığı anlaşıldı.

Gerçek ortaya çıktı. Genç avukat önce nişan attı sonra savcılığa gitti.

Temizlik görevlilerini de aynı numarayla kandırdı

Bu tezgah ile sadece avukatı kandırmadı. Temizlik görevlilerini de 'ucuz telefon getirme' vaadiyle kandırdı.

Gizem E. katiplik görevinden istifa etti. İstinaf Mahkemesi'nde çalışan 12 temizlik görevlisi de katip hakkında şikayette bulundu.

Avukat hakkındaki şikâyete 'takipsizlik kararı'

Yüksek Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, avukat hakkındaki şikâyet hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bunun nedeni şikayetçinin bir avukat olmasıydı.

Avukat iddianameye itiraz etti. Temizlik personeline yönelik suçlamalarla ilgili soruşturma ise devam etmektedir.