Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediye Başkanı oldu!

Yerel yönetimler için yapılan seçimlerde Erdal Beşikçioğlu, Lâl Denizli, Mesut Yar, Nasuh Mahruki, İrfan Değirmenci, Gökhan Zan ve Davut Güloğlu gibi tanınmış kişiliklerin katılımı büyük ilgi gördü. Seçim sonuçları, bazı bölgelerde bu ünlü adayların elde ettiği oy yüzdeleriyle öne çıkarken, seçilen belediye başkanlarının kimliği de geniş yankı buldu.

Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediye Başkanı oldu!

Türkiye’de seçmenler, gelecek beş yıl süresince görev alacak yerel idarecileri belirlemek üzere oy verme işlemi gerçekleştirdi. 61 milyonu aşkın vatandaş, ülke genelinde kurulan yaklaşık 207 bin oy kullanma noktasında tercihlerini bildirdi.

Gazetecilik ve sunuculuk kariyeriyle tanınan Mesut Yar, Muğla’nın Datça ilçesinden bağımsız olarak girdiği seçim yarışında, %7,51’lik oy payıyla CHP ve MHP’nin adaylarının gerisinde kaldı. İzmir Çeşme’den CHP adayı olan Lâl Denizli ise, %53,69’luk etkileyici bir oy oranıyla diğer adayları geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Ankara Etimesgut’tan yine CHP adayı olan ünlü aktör Erdal Beşikçioğlu, %56,59’luk oy oranıyla seçimde öne çıkan isim oldu.

erdal beşikçioğlu

SEÇİMLERDE ADAY OLAN ÜNLÜ İSİMLER

AKUT’un kurucu üyesi ve tanınmış sporcu Nasuh Mahruki, İstanbul Beşiktaş’tan bağımsız belediye başkan adayı olarak yarışta %12,81’lik oy alarak CHP’nin adayının hemen ardında ikinci sırayı elde etti. Popüler şarkıcı Davut Güloğlu, Düzce’den Yeniden Refah Partisi’nin adayı olarak %29,77 oy ile AK Parti’nin adayının hemen gerisinde ikinci sıraya yerleşti. Sanatçı Hakan Peker, Safranbolu’dan İYİ Parti adayı olarak %3,68 oy oranıyla beşinci sırada kendine yer buldu. Eski milli futbolcu Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediyesi için Türkiye İşçi Partisi adayı olarak %2,01 oy ile dördüncü sırada yer aldı. Deneyimli gazeteci İrfan Değirmenci ise, Ankara Çankaya’dan Türkiye İşçi Partisi adayı olarak %6,03 oy oranıyla CHP ve AK Parti adaylarının gerisinde kaldı.