İdo Tatlıses'in adı meğer 'İdo' değilmiş

İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna'nın oğlu İdo Tatlıses'in gerçek adının İdo olmadığı öğrenildi.

İdo Tatlıses'in adı meğer 'İdo' değilmiş

Uzun yıllar İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna'nın baş harflerinin yer aldığına inanılan İdo'nun aslında gerçek adının İdo olmadığı ortaya çıktı. Açıklamayı ise babası ünlü türküzü İbrahim Tatlıses yaptı..

 İbrahim Tatlıses gerçeği şöyle açıklıyor: “Oğlumun adı İdo değil, İbrahim. İbrahim ve Derya isimlerini birleştirerek ona İdo adını verdiler. Basında söylüyor ama asıl adı İbrahim.”

İdo Tatlıses'in adı meğer 'İdo' değilmiş

İDO TATLISES KİMDİR?

15 Şubat 1992'de İstanbul'da doğan İdo Tatlıses, aslen Şanlıurfalıdır. Asıl adı İbrahim'dir. İbrahim Tatlıses ile Derya Tuna'nın oğlu İbrahim'in adı kısaltılarak İbrahim ile Derya'nın oğlu anlamını taşıyan İdo takma adı verildi.

İdo Tatlıses, eğitimini İsviçre'deki College du Leman'da tamamladı. Kariyerine babası İbrahim Tatlıses'in sahibi olduğu Tatlıses TV'de başlayan İdo Tatlıses, 2013 yılında Tatlıses Kebap şirketinde DJ olarak başladı ve çalıştı. Lisans eğitimini ise Beykent Üniversitesi'nde Sahne ve Gösteri Sanatları Fakültesi'nde tamamlayan İdo, ABD'nin Boston şehrinin en iyi müzik okullarından biri olan Berklee'ye gitti ve 15 ay müzik eğitimi aldı. Müzik tutkunu bir ailede büyüdüğü için müzik sektörüne adım atan İdo, müzik dünyasına ilk adımlarını 2014'te 'Sonsuz Teşekkürler' adlı single'la attı. Bu da onun bu alanda olan başarısının en büyük kanıtıdır. İdo Tatlıses daha sonrasında Satır Satır adlı ikinci single'ını yayınladı. 2015 yılında “Kaç Kez” ve “Aşk Benim Adı” şarkılarına klip çekti.