Süper Kupa iptal! Tüm dünya bunu konuşuyor

Dün gece saat 20:45’te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması için anlaşılan Galatasaray- Fenerbahçe maçı iptal oldu. Yaşanan bu tatsız gelişme üzerine dünya bu haberi konuşuyor. İşte detaylar…

Süper Kupa iptal! Tüm dünya bunu konuşuyor

Galatasaray- Fenerbahçe arasında yapılacak olan süper kupa finali ‘ne skandal bir olay damga vurdu. Tüm dünya bu olayı konuşuyor. Detaylar haberimizde…

su

SÜPER KUPA MAÇININ ERTELENMESİ DÜNYA BASINININ MANŞETLERİNDE İLK SIRADA YER ALDI

Süper Kupa finalinde Galatasaray-Fenerbahçe arasında yaşanan kriz dünya basınına da yansıdı. Birçok gazete, Suudi yetkililerin Atatürk bayrağı altında oynamayı reddetmesi nedeniyle oyuncuların sahaya gelmediğini yazdı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanması planlanan Fenerbahce-Galatasaray Süper Kupa finalinin iptal edilmesi dünya basınında da heyecan yarattı.

İngiliz The Sun gazetesi haberi, ``Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Türkiye Süper Kupa finali, her iki takımın da oynamayı reddetmesi üzerine son dakikada iptal edildi'' manşetiyle haber yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk pankartı ve tişörtlerinin yasaklanmasının ardından her iki takımın da sahaya girişi engellendi. Ayrıca oyuncuların çatışma nedeniyle otelden ayrılmadığını da sözlerine ekledi.

Reuters ayrıca Riyad'da oynanacak Türkiye Süper Kupası finalinin de tartışmalar nedeniyle iptal edildiğini yazdı. Krizin İstiklal Marşı ve Atatürk bayrağının okunmaması nedeniyle çıktığı belirtiliyor.

Daily Mail, "Suudi Arabistan Türkiye'nin kurucusunun pankartlarını yasakladı" başlığıyla paylaştı. Haberde, Fenerbahçe ve Galatasaraylı oyuncuların otellerinden çıkmayı reddettiği ancak taraftarların stadyumda kaldığı belirtildi. Maçın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümüne denk geldiğinin vurgulandığı haberde, Suudi yetkililerle anlaşılamadığı aktarıldı."